Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor kendi saha ve seyircisi önünde Sakaryaspor’la 1–1 berabere kaldı. Maçın 90 dakikasında üst üste bulduğu pozisyonlar ve oynadığı futbolla taraftarın beğenisini toplayan mavi fırtına 3 puanı kıl payı kaçırdı.

Karşılaşmaya istekli başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ilk 5 dakika içerisinde bulduğu bol gol pozisyonlarıyla taraftarını coşturdu. Şampiyonluk mücadelesi veren iki ekibin güç gösterisine dönen maçta, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ilk yarı en fazla topa sahip olan ve en fazla pozisyona sahip olan taraf oldu. Sakaryaspor’un ilk yarı organize hiç atağı olmazken, Kahramanmaraşspor’un kaleyi tutan dört isabetli şutunda direkler ve kaleci Yavuz gole geçit vermedi.
Karşılaşmanın 30’uncu dakikasında ceza sahasının solundan Aydın’ın kullandığı frikikte direğe çarpan top auta çıkarken, Sefa ve Hakan Yağmurkaya’ın uzaktan şutlarını ise kaleci Yavuz başarılı bir şekilde kornere çelmeyi başardı.
Karşılaşmanın ilk yarısında her iki ekipte skor üstünlüğünü elde edemezken, oyuna hakim olan ve rakibi zorlayan taraf Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında fırtına gibi esmeye devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor üst üste ataklarla rakibini kendi yarı sahasına hapsetti. Bu dakikalarda Sakaryaspor bulduğu bir kontra atak sonucu 65. Dakika da  Burak’ın golü ile 0-1 öne geçti. Bu dakikadan sonra baskısını daha da arttıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, hem hakeme karşı hem de kendini yere atıp vakit geçirmeye oynayan Sakaryaspor’a karşı mücadele etmeye başladı. Sakaryaspor, her ne kadar kendi yarı alanında 11 kişi oynasa da 75. Dakikada Zafer’in golüne mani olamadı. 90 dakika boyunca nefes kesen mücadelede tribünlerde tıklım tıklım doluydu. 90 dakika boyunca takımını yalnız bırakmayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor taraftarı sahada 12. Adam görevi yaptı. 90 dakikası heyecan ve bol pozisyon dolu karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sona erdi. 

MÜSABAKADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR;

İLK YARI;

Dk. 1: Maça Hakem İlker Aydın’ın düdüğüyle Sakaryaspor başladı.

Dk. 3: Kendisine göre sağ kanattan Sakaryaspor kalesine yüklenen Büyükşehir Belediyespor’da Hüseyin Böyük ceza sahasına ortaladı hava topuna yükselen Mehmet Fuat kafayla vurdu. Top az farkla auta gitti.

Dk. 6: Orta saha ile ceza sahası ortalarından serbest vuruş kullanan Büyükşehir Belediyespor’da Aydın topu auta gönderdi.

Dk. 10: Ortadan yüksek gelen topa Belediyespor’da Hakan gelişine vuruş yaptı, top rakip savunmaya çarparak kalenin üzerinden kornere çıktı. Korner atışını iyi kullanamayan Belediyespor, bu vuruştan yararlanamadı.

Dk. 12: Sol kanattan sefaya yapılan faul sonrası kullanılan serbest vuruşta top ceza sahasına ortalandı, gelen ortaya Hüseyin Böyük kafayla vurdu kaleci Sakaryaspor kalecisi Yavuz son anda topu çelmeyi başardı.

Dk. 13: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ceza sahasına hareketlenen Umut kendini yere bırakarak Hakem İlker Aydın’dan sarı kartla cezalandırılıyor.

Dk. 15: bu dakikaya kadar üst üste Sakaryaspor kalesinde tehlikeli ataklar geliştiren Büyükşehir Belediyespor, bulduğu net pozisyonlardan yararlanamadı.

Dk. 22: Sakaryaspor’da oluşan sakatlık sonucu Levent oyundan çıktı, Burak oyuna girdi.

Dk. 29: Cezasahası dışından Hüseyin’e yapılan faul sonrası kullanılan serbest vuruşu Aydın kullandı top arka direkten geri döndü.

Dk. 32: Sol kanattan gelişen atakta Büyükşehir Belediyesporlu oyuncu Aydın uzaktan sert vurdu. Kaleci Yavuz son anda topu kornere çeldi.

Dk. 33: Kullanılan korner atışı sonrası uzaklaştırılan topu kaleye gönderen Devrim, Devrimin topuna hareketlenen Hüseyin kaleci Yavuz’a faul yaptı.

Dk. 42: Bu kez Sakaryaspor Büyükşehir Belediyespor kalesine yükleniyor. Kendisine göre sağ kanattan ortalanan topa Gökhan yarım vole vurdu. Kaleci Ferdi topa tek hamlede sahip oldu.

Dk. 45: Karşılaşmanın ilk yarısına 3 dakika süre eklendi. İlk yarının uzatma dakikalarındaki iki takımda gol bulamayarak soyunma odasına 0-0’lık sonuçla gitti.

2. YARI

Dakika 54:  Sakaryaspor’da oyuncu değişikliği. Ahmet yerini Gökhan’a bıraktı.

Dakika 61: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da oyuncu değişikliği Hüseyin yerini Zafer’e bıraktı.

Dakika 62: Hakan’ın sol kanattan ortasında boşta kalan topu Sakaryasporlu futbolcular son anda uzaklaştırdılar.

Dakika 64: Aydın’ın uzaklardan sert şutunda top ceza sahasında sekerek az farkla auta çıktı.

Dakika 65: Sakaryaspor’da Özgür’ün vuruşunda top kaleci Ferdi’den sekti. Dönen topu Burak tamamladı ve Sakaryaspor 0-1 öne geçti

Dakika 66: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’da Mehmet Fuat rakibine yaptığı müdahale sonucu sarı kart gördü.

Dakika 68:  Zaferin kornerin de top ceza sahasında kimseye değmeden Hakan’ın önünde kadı. Hakan’ın sekerek vuruşunda top az farkla auta çıktı.

Dakika 69: Sakaryaspor’da Burak rakibine yaptığı hareket sonucu Sarı kart gördü.

Dakika 72: Aydın’ın ortasında Mehmet Fuat’ın kafa vuruşu az farkla auta çıktı.

Dakika 74: Sakaryaspor da Özgür rakibine yaptığı hareket sonucu sarı kart gördü.

Dakika75:Ceza sahasında karambol de zaferin sert şutu ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor beraberliği yakaladı.

Dakika 76: Sakaryaspor’da Umut yerini Mert’e bıraktı.

Dakika 80 :Sakaryaspor’da Burak’ın vuruşunda kaleci Ferdi topu başarılı bir şekilde kontrol etti.

Dakika 81: Sakaryaspor da Kadir’in etkili vuruşu az farkla dışarı cıktı

Dakika 82: Samet yerini Adnan’a bıraktı.

Dakika 85: Mehmet Fuat’ın soldan topla birlikte girişi sonucu vurduğu şutta top az farkla dışarı çıktı.

Dakika 87: Volkan rakibine yaptığı müdahale sonucu sarı kart gördü.

Dakika 90: Karşılaşmaya 5 dakika ilave edildi.

Dakika 90+2: Mehmet Fuat’ın ortasında defans topu az farkla kornere attı.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi