Kahramanmaraş Galatasaray  Futbol Okulu’nda futbol eğitimi aldıktan sonra yavaş, yavaş Amatör takıma girmeyi başaran yetenekli futbolcular Amatör Lig’lerde oynadıkları maçlarda  gösterdikleri başarılı performansla dikkatleri üzerine  çekmeyi başaranlar arasında yer alan Muhammet Baki Alay, Milli Takımlar Maç İzleme Departmanı Antrenörü Güngör Şahinkaya’nın gözüne girmeyi başardı ve 14 Yaş Altı Milli takım Seçmelerine davet edildi.

20 Ekim Pazartesi günü İstanbul’da TFF Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde başlayan seçmelere katılmak için Pazar günü bu şehre hareket eden  Muhammet Baki Alay, çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Bu seçmelerde hem ilimiz, hem takımım için elimden gayreti göstereceğim” dedi.

Dün başlayan ve 23 Ekim'e kadar sürecek seçmelere Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum/Van, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya/Diyarbakır, Sakarya, Samsun ve Trabzon bölgelerinden takımlar katılacak.

Milli Takımlar teknik direktörlerinin sorumluluğunda bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek turnuva sonrası Milli Takımların en küçük yaş grubu olan "U14" ve kulüplere seçme havuzu oluşturulacak.


Galatasaray Futbol Okulu Genel Koordinatörü ve Kahramansaray Kulüp başkanı Yahya Canlı, Milli Takıma futbolcu vermekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ileriki yıllarda bu sayıyı artıracaklarını söyledi.

Galatasaray Futbol Okulu ve Kahramansaray Kulübünün amacının sadece futbolcu yetiştirmek olduğunu belirten Canlı, Geçtiğimiz sezon ve bu sezonun başında Galatasaray Futbol Okulu’ndan bir çok futbolcuyu Floryadaki Galatasaray alt yapısına gönderdik, futbolcularımız burada kendilerini gösterme fırsatı buldular, bir çok oyuncumuz Galatasaray teknik adamları tarafından takip ediliyor. Şimdi ise bir futbolcumuzu milli takıma vermenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milli takıma daha çok futbolcu  verebilmek için daha sıkı çalışacağız. Galatasaray Futbol Okulu’ndan yetişen futbolcuların ileriki yıllarda Kahramanmaraş’ın adını en iyi şekilde duyuracaklar, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

Editör: Haber Merkezi