Kahramanmaraşspor’un ihtiyacı olan maddi desteğin sağlanabilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmada, ilimiz sanayici ve iş adamlarından destek talep edilmiş, firmaların Kahramanmaraşspor A.Ş. ile reklam sözleşmesi imzalanarak toplam 260.000 TL. tutarında nakdi yardım toplanması sağlanmıştır.

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Hanefi Öksüz, Mahmut Arıkan, KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Özdal, Sıddık İnalbars ve Haluk Attaroğlu gibi işadamlarının katıldığı toplantıda, Başkan Karaküçük 260 bin TL’lik çeki, Kulüp Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Mehmet Ceyhan ve Genel Müdür Numan Polat’a teslim etti.

 Toplantıda konuşan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, sporun şehirlerin ve ülkelerin gelişiminde çok büyük bir etken olduğunu söyledi. Kahramanmaraş’ın 2 spor kulübüne sahip olduğunu ve bunlardan Kahramanmaraşspor’un şampiyonluğu kovaladığını belirten Karaküçük, “Bu spor kulüplerimizin başarıları ile bizler de onur ve gurur duyuyoruz. Gerek sanayi, gerek turizm ve gerekse sporda elde edilecek başarılar bizlerin onur ve kıvanç kaynağıdır. Bu anlamda biz Kahramanmaraşspor’un şu andaki başarılarını takdirle takip ediyoruz. Bu başarının devam edip inşallah ligde şampiyonluğu kazanmasını temenni ediyoruz. Bu bizler için övünç kaynağı olacaktır. Biz de sanayici ve işadamları olarak Kahramanmaraşspor’la bir reklam anlaşması yapmayı uygun gördük. Bu durumun da takımın ligdeki başarısına biraz daha motivasyon olması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz. Takımımıza bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz.” dedi.


Başkan Karaküçük, “Umuyoruz ki Kahramanmaraşspor A.Ş. bu değerli katkıdan sonra Türkiye 1. Liginde yoluna başarıyla devam eder.” diyerek reklam anlaşması yapan firmaları açıkladı.

Firmalar şöyle:

AKEDAŞ A.Ş.                                     50.000 TL

KİPAŞ A.Ş.                                          50.000 TL

MATESA TEKSTİL A.Ş.                    40.000 TL

İSKUR TEKSTİL A.Ş.                         30.000 TL

ARSAN TEKSTİL A.Ş.                       25.000 TL

MEM TEKSTİL A.Ş.                          25.000 TL

ARIKAN MENSUCAT A.Ş.             15.000 TL

LUTUF MENSUCAT A.Ş.                               15.000 TL

MARTEKS TEKSTİL A.Ş.                  10.000 TL

 

Anlaşmaya en büyük katkıyı sağlayan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz ise sanayiciler olarak kentin tüm problemleriyle yakından ilgilendiklerini söyledi. Ortaya çıkan bu tablonun birlik ve beraberliğin sergilenmesi açısından güzel bir örnek olduğunu dile getiren Öksüz, şunları kaydetti:


  “Kefenin cebi yok diye güzel bir söz var. Sanayici çok kazanırsa çok yatırım yapar, az kazanırsa az yatırım yapar, çok kazanırsa çok, az kazanırsa az hayır yapar. Onun için bu, birlik ve beraberliğin güzel bir örneği. Biz buna çok önem veriyoruz. Zaten sanayiciler halkın arasından çıkan insanlarız. İmkanlarımızı en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Bu tesisleri kendi şahsi varlığımızdan öte ülkenin ve milletin değerleri olarak görüyoruz. Ben bu desteklerin uygun şekilde değerlendirilmesini ve hedefine uygun olarak kullanılmasını istiyorum. Takımımıza şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum.”

Anlaşmanın sağlanmasına katkı sağlayan işadamlarından Mahmut Arıkan da, marka şehir olmak isteyen Kahramanmaraş’ın her alanda başarılı olması gerektiğine dikkat çekti. Arıkan, “Kahramanmaraşlılar olarak bizler kentimizin ülkenin gelişmiş 10 ili arasında marka bir şehir olmasını istiyoruz. Marka şehir sporda da marka olmak zorunda diye düşünüyorum. Bu bağlamda birlik ve beraberlik içerisinde Kahramanmaraş’ın ekonomik, kültürel, spor her türlü sorununu sahiplenirsek şehrimiz ülkenin en iyi 10 şehri arasına da girer, marka şehri de olur. Biz de bu anlamda halkımızda şunu gördük: Halkımız şampiyonluğa kendini kilitlemiş. İnşallah biz takımı birinci ligde görmek istiyoruz. Buna sonsuz inancım var. Biz bir ve beraber olduğumuz zaman kentimizin çözemeyeceği hiçbir sorunu hiçbir problemi yok” diye konuştu. 

Kulüp yöneticisi Fatih Mehmet Ceyhan ise, Kahramanmaraşspor’un uzun yıllar sonra ilk kez PTT 1. Lig’e bu kadar yakın olduğunu belirterek, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini ifade etti. Ceyhan, şunları kaydetti:

  “Tüm zorluklara rağmen bunu başaracağımıza inanıyorum. Takımımız kendi evinde son 2 maçta büyük stres yaşadı. Çünkü uzun bir zamanın ardından ilk kez bu kadar büyük bir taraftar topluluğunun önünde oynadı. Ancak kalan 4 maçımızı kazanmak ve hak ettiğimiz şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Şimdi önümüzde zorlu bir Giresunspor maçı var. Bu desteğin bu zor maç öncesinde takımımıza moral olacağını düşünüyorum. Esasen biz bu meblağı maç başına paylaştırıp prim olarak ödeyecektik. Ancak sağ olsun başka işadamlarımız maç başı primlerini üstleniyorlar. Şimdi bizler bu 260 bin TL’lik rakamı 500 bin TL’ye tamamlayıp, sezon sonunda şampiyon olacak takımımıza dağıtacağız. Destek veren işadamlarımıza teşekkür ediyor, inşallah şampiyonluğa uzanacağımıza inanıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi