Spor Toto 2. Lig temsilcimiz Kahramanmaraşspor, ligin ilk yarısının bitimine sadece 2 hafta kala ligin düşme hattında olan rakiplerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor’a konuk oldu. Büyük talihsizliklerle başlayan müsabakanın başlarında Hayrettin Cengiz sakatlandı ve sedye ile oyun alanını terk etti. Daha sonra stoper oyuncusu Erdinç sakatlandı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı.

İlk yarısı 0-0 berabere biten ve tansiyonu yüksek olan maçta Şehmuz’un yerde kalmasıyla hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı kullanıldığında ilk hamlede topu çelen İlke ikinci pozisyonda topu çıkaramadı ve Diyarbakır 1-0 öne geçti.

Pozisyonunda devamında Volkan ceza alanı içinde düşürüldü hakem bu defa Kahramanmaraşspor lehine bir penaltı verdi. Topun başına geçen Dede Çelik, kaleci Serkan’ı geçemedi ve Kahramanmaraşspor penaltı pozisyonundan yararlanamadı. Bu pozisyonun devamında Kahramanmaraşspor’da Ebubekir ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atıldı. İlerleyen dakikalarda sahada bir kişi eksik kalan Kahramanmaraşspor’da Volkan’ın ortasına Tufan iyi yükseldi ve skora denge getirdi.

Golü kalesinde gördükten sonra rakibinin eksik olmasıyla daha fazla baskı uygulayan Diyarbakır’a hakem de verdiği tartışmalı kararlarla destek verdi. Maçın 80’li dakikalarına gelindiğinde bu defa maçın hakemi Fahri Genç’i kırmızı kartla oyundan attı Kahramanmaraşspor saha da 9 kişi kaldı. Maça 4 dakika ek süre veren maçın hakemi uzatmaları 6 dakika oynattı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, 2’nci golü buldu. Bu golün ardından hakem maçı bitirdi ve Kahramanmaraşspor sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi