11-12 Haziran 2016 tarihleri arasında İzmir Foça’da  yapılan Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonasında TED Mersin Koleji adına yarışan Kahramanmaraşlı yüzücü Enver Hacıbebekoğlu, ilk önce   7 bin 500 metre de yarıştı ve üçüncülük  elde etti. Daha sonra  10 bin metrede yarışan yüzücümüz  bütün rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.  

YÜZME TUTKUSU İLKOKUL ÇAĞLARINDA BAŞLADI
Daha önceki Türkiye ve Anadolu Şampiyonlarında dereceler kazanan yüzücü,  Kahramanmaraş Gençlik Spor Kulübü’nde yüzmeye başlamış,  gerçekleştirilen yarışmalarda birçok birincilik kazanmıştı.   Kahramanmaraş Atatürk İlkokulu’nda Başlayan Yüzme Tutkusu; Kupalar ve İl birinciliklerinin ardından, Ticaret Meslek Lisesi’nin 9. sınıfında okullar arası yarışlardaki dört birincilikten sonra TED Mersin Koleji’nin dikkatini çekerek TED Kolejine transfer  olmuştu. 

HEDEFİM 2020 TOKYO OLİMPİYATLARI
 İki yıldan beri TED Mersin Koleji adına yarışlara giren Enver Hacıbebekoğlu; “Bu Durum TED Mersin Koleji’nin kazancı, Kahramanmaraş’ın da kaybı olmuştur.  Benim için il birinciliği ve Türkiye Şampiyonluğu önemli değil, benim hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatlarıdır’’ eedi. 

Editör: Haber Merkezi