Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Türkiye Görme Engelliler Derneği koordinesinde ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkılarıyla 26 – 29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen TURGED CUP Erkekler Goalball Turnuvası bugün gerçekleştirilen final maçlarıyla noktalandı. Osman Sayın Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuvada 10 farklı şehirden 14 takım dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Sporcu, antrenör ve idareci olmak üzere toplamda 200’ün üzerinde katılımcının kıyasıya mücadele ettiği turnuvada sporseverler de müsabakaları ilgiyle takip etti. Renkli anlara sahne olan turnuvada İstanbul Boğaziçi Engelliler Spor Kulübü finalde karşılaştığı Kayseri Görme Engelliler Spor Kulübü’nü mağlup ederek şampiyonluk ipini göğüsledi. Üçüncülük mücadelesinde ise Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Spor Kulübü rakibi Edeler Görme Engelliler Spor Kulübü’nü mağlup etti. TURGED CUP Erkekler Goalball Turnuvası’nda birinci olan takıma 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye ise 3 bin TL para ödülü takdim edildi. Turnuva dereceye giren takımlara madalya ve kupalarının takdim edilmesiyle noktalandı.

Engelli Vatandaşlarımızın Yanlarında Olmaya Devam Edeceğiz

Turnuvada dereceye giren sporculara ödüllerini takdim eden Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuba Gökçen, “Büyükşehir Belediyemiz ve Türkiye Görme Engelliler Derneği iş birliğinde 200’ün üzerinde sporcu, antrenör ve idarecinin katılımıyla düzenlenen TURGED CUP Erkekler Goalball Turnuvası’nın finalini gerçekleştirdik. Hep birlikte çok heyecanlı müsabakalara tanıklık ettik. Turnuvada mücadele eden tüm sporcularımızı ve antrenörlerini tebrik ediyorum. Bu güzel organizasyonu başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Hayrettin Güngör öncülüğünde kültür, sanat, spor, sosyal faaliyet anlamında engelli vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz ve bundan sonraki süreçte de destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

10 Farklı Şehirden 14 Takım Mücadele Etti

Türkiye Görme Engelliler Derneği Genel Başkanı Fatih Karadayı, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdik. 4 gün boyunca devam eden turnuvada 10 faklı şehirden 14 takım şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Organizasyona ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne, Hayrettin Güngör Başkanımıza, turnuvada mücadele eden sporcularımıza, antrenörlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dereceye Giren Takımlarımızı Tebrik Ediyorum

Turnuvada dereceye giren takımlara ödüllerini takdim eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, “TURGED CUP Erkekler Goalball Turnuvası’nın finalini gerçekleştirdik. Farklı şehirlerden gelen sporcularımızı şehrimizde ağırlamaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bu güzel turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dereceye giren takımlarımızı da tebrik ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi