Klavuzlu Su Sporları Merkezi’ni, basın mensupları ile gezen Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, su sporlarında yarışmalara ev sahipliği yapabileceğimizi ve Türkiye’de hızla tesisleşen ilk 5 ilin arasında olduğumuzu söyledi.

Kabakçı, basın men mensuplarına yaptığı açıklamasında; “Gerek tabiat güzelliği gerekse de işlevselliği ile Kahramanmaraş’ımızın gözbebeği olacak bir proje. Bu tesis için çok çaba sarf ettik. Şuanda çok yol kat etmiş durumdayız. Akdeniz olimpiyatlarında Mersin limanına kurulan ekipmanların tamamını Bakanlığımızın desteği ile barajlar ve su cenneti kentimize 23 tırla getirip kendi ekibimiz tarafından bakımını yapıp bu tesise kurmuş durumdayız” dedi.

Tesisin yapımında Vali, milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi ve birçok kurumun desteğini de aldığını İfade eden Kabakçı, teşekkürlerini de ifade ederek; “Şehrimizin Büyükşehir olması nedeniyle ilimizde her türlü spor alanında sporcu yetiştirmek istiyoruz.  Zaten diğer spor dallarında olduğu gibi su sporları alanında da çok yetenekli gençlerimizin çıkacağından eminim. Şu anda bir kano antrenörü ile görüşmelerimiz devam etmekte kano ve kürek malzemeleri alacağız ön çalışmalar yapılıyor. Geçmişte Çim Hokeyi, Eskrim, Atıcılık gibi dallarda ilimizde bir çalışma yoktu. Biz destek verdikten sonra bu üç dalda da şampiyonluklar geldi. İnanıyorum ki bu tesisten sonra su sporlarında da İlimizden şampiyonluklar gelecek. Hem turizm hem de sportif anlamda Kahramanmaraş'ımıza büyük katkısı olacak. Proje şekillenip kendini göstermeye başladıkça verilen emeklerin yerini bulduğunu görüyoruz. Buda bizi daha da azimli şevkle çalışmaya sevk ediyor. Tesisimiz tamamlandığında tüm halkımızı buraya davet ediyorum'' dedi.


Su Sporları Merkezi’nde Ulusal müsabakalara ev sahipliği yapılabileceğinin de altını çizen Kabakçı; “Bu tesiste yüzme, dalma, yelken, kürek, kayak, kano, ejder tekne yarışı, su kayağı gibi ilimizde daha önce yapılmayan spor alanlarında sporcu yetiştirme ve ulusal uluslararası müsabakaların ilimizde düzenlenmesine imkan sağlayarak İlimiz için büyük bir kazanım olacaktır.

Tesisin bulunduğu coğrafya itibariyle çam ormanları içerisinde olması temiz havası görsel güzelliği buraya gelen sporculara farklı bir spor deneyimi yaşatacaktır. Yaklaşık 1 ay gibi kısa bir sürede tesisimizin yapımı tamamlanmış olacak” diye konuştu.


Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan diğer tesisler hakkında da bilgi aktaran Kabakçı, şu açıklamalarda bulundu; “Vali Saim Çotur Spor kompleksi içerisine tartan atletizm pisti ve sentetik futbol sahası ile açık spor tesislerimiz 2014 yılı içerisinde hizmete açacağız. Merkez ilçemize 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonumuzun yapımı ise devam ediyor. Yapımı tamamlanan merkez gençlik merkezimizin açılışı ise önümüzdeki günlerde hizmete açılacaktır."











 

Editör: Haber Merkezi