Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta 20. Hafta maçında 12 Şubat stadyumunda yarın saat 13:30’da oynanacak olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, Sakarya maçının Samsun Bölgesinden İlkay Aydın’ın görevlendirilmesi ile ilgili soru işaretleri olduğunu belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor As Başkanı ve Teknik Direktör Tafyun Şirin, dün akşam saatlerinde düzenlediği basın toplantısıyla tepki gösterdiler.

Bu sezon bu haftaya kadar hiçbir mazeret ve hiçbir bahaneye sığınmaksızın bütün maçlarda ellerinden gelen çaba ve gayretlerle birlikte ligde ikinci sıraya yerleştiklerini belirten As Başkan Bekir Kılıç, “Bu sezon ligde bütün maçlarda çok iyi mücadeleler sergiledik. Bu mücadelemiz sonucunda takımımız şuanda çok iyi bir durumda ve ligde ikinci sıradayız. Bu hafta sonu Sakaryaspor ile oynayacağımız maç ise liderlik maçı ve çok önemli bir maç. Bu maçtan da teknik heyet ve futbolcularımızla birlikte galip gelip liderliği devralmak için mücadele edeceğiz. Bütün oyuncularımıza ve teknik heyetimize her zaman olduğu gibi güvenip tamdır. Ancak Biz her ne kadar iyi mücadele etsek de bazen, hakemlerin vermiş olduğu kararlar oyunumuzu ve gidişatımızı çok etkiledi. Pazar günü (yarın) oynayacağmız Sakaryaspor maçında ise TFF yetkililerinin bu maça Samsunlu bir hakem ataması bizim dikkatimizi çekti. Samsunlu hakemle ilgili dikkatimizi çeken nokta, Sakaryaspor Teknik Direktörü Ercümend Hülakü Coşkundere’ninde Samsunlu olması bizim açımızdan aklımızda soru işaretleri doğurdu. Merkez Hakem Komitesinin böyle bir karar almasında etkili olan herhangi bir şey mi vardı, yoksa Bu iş tesadüfen mi oldu. Merkez hakem komitesi neden böyle bir durumda incelemelerini doğru yapmadan bu kararı aldı anlamış değiliz. Tabiki bizim amacımız bu tepki ile maçın hakemini etki şada tesir altına alıp zan altında bırakmak değildir. Ancak Merkez Hakem Komitesinin bu kararı tekrar gözden geçirip, bir an önce bu kararını değiştirmesi gerek. Üstelik Sakaryaspor Teknik Direktörü Ercümend Hülakü Coşkundere ile maçın hakemi İlkay Aydın’ın Samsunlu olması çok ilginç. Biz Coşkundere ile Aydın’ın yakınlığının da olduğunu öğrendik. Böyle bir maçta üstelik liderlik maçında bu karaın alınması bizim hiç hoşumuza gitmedi ve dikkatimizi çekti. Bu maç öncesi mutlaka bu kararı tekrarın tekrar gözden geçirilip, bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Biz Kulüp olarak da gereken başvuruyu bugün yaptık. Ama her ne olursa olsun kesinlikle hakem veya hakemler üzerinde bir baskı veya zan altında bırakmakta istemiyoruz. Bu maçta elimizden geleni yapıp ne olursa olsun iyi ve sportmenlik çerçevesinde oyunumuzu oynayıp 3 puanı da alacağımıza inanıyoruz. Sakaryaspor’dan liderlik koltuğunu almak için sahaya çıkacağız” dedi.

“BU BİR TESADÜF OLAMAZ”

As Başkan Bekir Kılıç’ın söylediklerine harfiyen katıldığını ifade eden Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Tayfun Şirin ise, “Bugüne kadar alnımız akıyla buraya kadar geldik. Bu saatten sonra da hiçbir şekilde şampiyonluk yolundan kopmayacağız. Futbolcularıma bu maçta da güvenim sonsuzdur.  Bugüne kadar da her ne olursa olsun hakemler konusunda konuşmadım. Hiçbir şekilde konuşmakta istemedim. Hakemlerin hataları sonrası olabilir, futbolcular hata yapıyor, bizler bile bazen hatalar yapabiliyoruz. Bu hataları maçın atmosferi veya rehaveti olarak değerlendirdik. Ancak Şampiyonluk yolunda liderlik maçı olan Sakaryaspor maçında Samsunlu Teknik Direktör Ercümend Hülakü Coşkundere’nin hemşerisi İlkay Aydın bu maçta görevlendirildi. Bu bir tesadüf olamaz. Böyle bir hata da olamaz Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durum söz konusu dahi olamaz Ancak her ne hikmetse bizim maçlarımızda böyle durumlara maruz kalabiliyoruz. TFF ve Merkez Hakem Komitesi bu durumu bir an önce gözden geçirip bu hatayı düzeltmesi lazım. Yoksa akıllarda soru işareti bırakabilirler. Buna rağmen Biz bu maçta varımızı yoğumuzu ortaya koyup, 3 puan için oynayıp mutlaka Sakaryaspor’u kendi evimizde devirip liderliği devir almak istiyoruz. Bu güce de sahibiz çok şükür. Bu maçta Sakaryaspor’u puansız gönderip, Liderliği alacağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi