Uluslararası Şalvar Güreşleri Şampiyonası Pazarcık Atatürk Parkında gerçekleşti. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Pazarcık Belediye Başkanlığı ve Pazarcık Kaymakamlığınca yapılan Festivale Kırkpınar Pehlivanlarından Survivor 2021 birincisi İsmail Balaban’da katıldı. Tören alanını gezerek sporculara selam veren Balaban, katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Son yılların en görkemli festivalinin açılış konuşmasını yapan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, bu tür etkinliklerin insanlar arasındaki birlik ve beraberliği artırdığını söyledi. Pazarcık’a hizmet etmekten her zaman onur duyduğunu dile getiren Başkan Yılmazcan, burada tüm renklerin kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın huzurunun hissedildiğini söyledi. Başkan Yılmazcan; “Sevgi ve Hoşgörünün merkezi olan ilçemizde bu festivalin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim.Kahramanmaraş denince akla şiir geliyor, güreş geliyor, edebiyat geliyor. Her zaman Kahramanmaraşlı olmaktan Pazarcıklı olmaktan gurur duyuyorum. Bu güzel ilçeme hizmet etmekten, hemşerilerimle bir arada olmaktan son derece mutluyum” dedi.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu AS Başkanı Şahin Hopur selamlama konuşması yaparak yurt içi ve yurt dışından katılan tüm sporculara teşekkür etti. Pazarcık Kaymakamı Adil Nas, İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç’te birer konuşma yaparak sporculara başarılar diledi.

Yurt içi ve yurt dışından yüzlerce sporcunun katıldığı festivalde yaz spor okulları malzeme dağıtım töreni de gerçekleşti. İlçesindeki çocuk ve gençleri spora teşvik etmek için Gençlik Spor İlçe Müdürlüğüne spor malzemeleri bağışında bulunan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, bir eğitimci olarak çocuklara canının feda olduğunu belirtti. Tören alanında çocuklarla fotoğraf çektirerek onlara sevgi gösterisinde bulunan Başkan Yılmazcan’a çocuklar da karşılık vererek sevgilerini dile getirdi.

Kıran Kırana geçen müsabakalarda 55 Kg Gençler ve Büyükler Kategorisinde 1. Bayram Esendere, 2. Abdulbaki Yenice, 3. Mustafa Hürrem oldu. 60 Kg Gençler ve Büyükler Kategorisinde 1. Mehmet Yüce, 2. Eray Şimşek ve 3. Yunus Emre Ok, 65 Kg. Gençler ve Büyükler 1. Ahmet Taş, 2. Ali Çam, 3. İbrahim Kar, 70 Kg Gençler ve Büyükler Kategorisinde 1. Ertuğurul Kahveci, 2. Hasan Doğan, 3. Ömer Çomruk, 75 Kg Gençler ve Büyükler Kategorisinde 1. Safa Aksoy, 2. Aslan Ekiz, 3. Halil Erbaş, 80 Kg’da 1. Nuri Temur, 2. İsmet Çiftçi, 3. Fatih Karataş, 90 Kg’da 1. Musa Gürbüz, 2. Mahmut Bulut, 3. Sezai Arslan oldu. Güreşte dereceye girenlere madalya ve para ödülü verildi.

Başpehlivanlıkta ise Samet Özarslan Festivalin birincisi seçilirken ikinciliği Tarık Ardıç, üçüncülüğü Ali Böncüoğlu aldı. Festivalin güreş ağası Sanko Holding Onursal Başkanı Adil Konukoğlu olurken, güreş ağası yöresel kıyafetini işadamı Konuoğlu’nun vekili olarak şirket yöneticisi Oktay Özsoy giydi.

Festivale TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir,  İmran Kılıç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil Nas, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu,  Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Ak Parti Pazarcık İlçe Başkanı Harun Eskgün, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Kırkpınar Başpehlivanı ve Survivor 2021 Şampiyonu İsmail Balaban, Güreş İhtisas Kulübü Başkanı Yaşar Hopur, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu AS Başkanı Şahin Hopur ve çok sayıda güreşsever katıldı.

Editör: Haber Merkezi