Görme engelli yüzücü Töre Bıyık, başarıları ile azmin engel tanımadığını bir kez daha kanıtladı.

Sekiz yıldır yüzme sporu yapan, Kadriye Çalık Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Töre Bıyık, en son 4-5 Mart tarihinde Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) tarafından Alanya’da gerçekleştirilen Türkiye Görme Engelliler Yüzme Şampiyonası’nda 4 derece birden yaparak Kahramanmaraş’a döndü.

Töre, Alanya’daki Şampiyonada, 400 m Serbest yüzmede 06.52 ile Türkiye 1.’liği, 50 m serbest yüzmede 00:34.48 ile Türkiye 2.’liği, 100 m serbest yüzmede 01.23 ile Türkiye 2.’liği ve 100 m kurbağa 01.23 ile Türkiye 3.’lüğü elde etti.

Görme engelliler S13 kategorisinde yarışan Töre, bu güne kadar 11 Türkiye birinciliği, 8 Türkiye ikinciliği, 7 de üçüncülüğü ile toplam 26 madalyanın sahibi oldu.

Alanya’daki Şampiyona dönüşünde görüşlerini aldığımız Töre, öncelikle en büyük destekçisinin annesi ve antrenörlerinin olduğunu söyledi ve teşekkür etti.

En büyük hedefinin ise milli takıma girmek ve 2020 Olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmek olduğunu söyleyen Töre; “Hedefime ulaşmak için yılmadan çalışacağım ve başaracağıma inanıyorum. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, Ay Yıldızlı Şanlı Bayrağımızı dalgalandıracağım” dedi.

Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Spor Kulübü yüzücülerinden olan Töre, görememesinin yüzmeye engel olmadığını özellikle belirterek: “İnsan yeter ki istesin, başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Önemli olan severek yapmak ve istemek” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde çalışan annesi Gülay Akpınar ise, şehrimizde 50 metrelik yüzme havuzuna ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, şu anda görme engelli yüzücü olarak sadece Töre’nin kaldığını vurguladı ve  “Tesis alt yapısı oluşturulursa Töre gibi görme engelli yetenekli çocukların da yüzme sporuna katılarak başarı elde etmeleri sağlanacaktır” dedi.

Töre’nin aynı zamanda çok başarılı bir öğrenci olduğunu da belirten anne Gülay Akpınar: “Töre’nin başarılarında emeği geçen antrenörlerine ve kulüp yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Töre aynı zamanda okulda da başarılı bir öğrenci. Öğretmenleri Töre için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle de bireysel destek sınıfında eğitim alıyor. Buradan sizin aracılığınızla, hem okul öğretmenlerine hem de İl Milli Eğitim Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Töre’ye inanıyor ve güveniyorum, daha bir çok başarıya imza atacak ve hedefine ulaşacak diye düşünüyorum. Ben her zaman yanındayım” dedi.

Engelli çocuk sahibi olan ailelere de seslenen anne Gülay Akpınar: “her şeyden önce durumu kabullenmek çok önemli. Çocuklarımız bizlere Allah’ın birer hediyesi. Çözüm üretmek ve hayatı kolaylaştırmak gerek.

Töre, doğuştan ileri derecede miyop ve çaresi yok. Ancak o bana Allah’ın hediyesi. Destek olunduğunda ne kadar başarılı olabilecekleri ortada” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi