Kahramanmaraş 1. Amatör B Grubu 12. hafta maçında Türkoğlu Spor Kompleksinde oynan Pazarcık Aksu Spor’u ile Türkoğlu Belediye Spor karşılaşmasında yine kardeşlik kazandı.

Goller; 17. dk Pazarcık Aksu Spor takımından Ali Salman'ın golü ile ilk yarı 1-0 önde kapandı.ikinci yarıda ise 62. dk Mustafa Oğuz'un golü ile maç 1-1 berabere bitirdi.



Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ taraftarlarla birlikte 90 dakika boyunca maçı tribünden izledi.

Coşkulu geçen maçta taraftarlar ise birbirlerine tezahüratlarda bulunarak futbolda kardeşlik örneği sergilediler.



Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ; Burada yine futbolcularımız bir centilmenlik maçı örneği sergiledi. Öncelikle Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’u misafirperverliğinden ve spora desteğinden dolayı kutluyoruz. Ayrıca Sayın Kaymakamımıza teşriflerinden dolayı da teşekkür ederiz. Hem Pazarcık'ta, hem Türkoğlu’nda yine kardeşlik kazandı. Spor her zaman için kardeşliği, birlik ve beraberliği getiren bir unsurdur. Çünkü kardeşliği pekiştiren en güzel unsur gerçekten spor yapmaktır, diyerek konuştu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Öncelikle Pazarcık Spor Kulübü Başkanımız Adnan Bey'e, Belediye Başkanımız Yakup Hamdi Bozdağ Başkanıma, Pazarcık taraftarlarına Türkoğlu’na gelip centilmence futbolu seyrettiklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Türkoğlu taraftarlarına da buraya geldiklerinden dolayı teşekkür ediyorum.



Bundan sonraki maçlarda da inşallah devamı gelir. Ligde iki güzel takım var, Pazarcık Aksu Spor ve Türkoğlu Belediye Spor. İnşallah ikisinin de hedefi Bal Liginde mücadele vermek. İnşallah ikimizde çıkarız. Başkanımın dediği gibi spor dostluk, kardeşlik demek, biz bunun alt yapısını üçüncü futbol sahasını kazandırarak yaptık. Takımımızda destekliyoruz.

Amacımız sporu sevdirmek, gençlerimizin bu tür aktiviteler de yer almasını sağlamak, kahvehane köşelerinden onları kurtarmaktı. Bu tür derbi maçlarıyla da bunu yaptığımıza inanıyoruz. Tekrar iki takıma önümüzdeki maçlarda başarılar diliyoruz.



Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal; Bende hem Türkoğlu Belediye Başkanımıza ve hem Pazarcık Belediye Başkanımıza, hem Spor kulübü Başkanlarımıza, hem taraflarımıza ve tüm halkımıza teşekkür ediyorum, gerçekten güzel bir maç oldu. Berabere bitmesine sevindik. Dostluk kazanmış oldu. İki ilçe arasındaki diyaloğu, birlik beraberliği perçinlemiş oldu. İnşallah gençlerimiz için yerel yönetimler olarak bu tür sahaları bu tür imkânlarını seferber ediyoruz. Bundan sonraki karşılaşmalarda ve diğer spor alanlarında da halkımızın aktif olarak katılımını bekliyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum.

Futbol müsabakasında dostluk ve kardeşlik olgusu çerçevesin de mesaj vermek amaçlı İlçe kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ve tüm taraftarlar maç sonunda birlikte halay çekerek dostça ayrıldılar. 
Editör: Haber Merkezi