Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş  Şubesi tarafından antrenörlere yönelik “Ali Kılavuz Zorunlu Bölgesel Futbol Antrenörleri Gelişim Semineri” düzenlenecek.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Çanak, İki yılda bir yapılan Zorunlu Bölgesel Futbol Antrenörleri Gelişim Seminerine Kahramanmaraş’ta antrenörlük diploması olan bütün antrenörlerin mutlaka katılması gerektiğini söyledi.

Çanak, İki yıl önce  Osman Sayın Zorunlu Bölgesel Futbol Antrenörleri Gelişim Semineri düzenlemiştik, bu yıl ise geçtiğimiz aylarda vefat eden ve Kahramanmaraş sporuna büyük katkıları bulunan büyüğümüz merhum antrenör Ali Kılavuz  adını verdiğimiz “Ali Kılavuz Zorunlu Bölgesel Futbol Antrenörleri Gelişim Semineri” düzenleyeceğiz. Düzenlenecek olan  seminerin ön başvurularının devam ettiğini, ön başvuru yapmak isteyen antrenörlerin 30 Mayıs 2014  Cuma günü mesai bitimine kadar yapmaları gerektiğini söyledi.

Çanak, “Ali Kılavuz Zorunlu Bölgesel Futbol Antrenörleri Gelişim Semineri”ne Marmara Üniversitesi  Beden Eğitimi  Bölüm Başkanı  ve Spor Bilimleri Profesörü  ve Spor Psikolojisi Uzmanı Prof. Dr. Turgay Biçer’in katılacağını ifade etti.

“Ali Kılavuz Zorunlu Bölgesel Futbol Antrenörleri Gelişim Semineri”nin  2 Haziran 2014 günü Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde saat 09.00’da başlayacağını da ifade eden  Başkan Çanak, Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ta her yıl şiddetin artarak devam ettiğini, bu şiddetin önüne geçecek kişilerin en başında da antrenörlerin geldiğini belirtti. Çanak, “Sporcuya spor ahlakını aşılamak antrenörlere düşmektedir. Bunun için düzenleyeceğimiz seminere Kahramanmaraş’ta görev yapan tüm antrenörlerin katılmalarını bekliyoruz” dedi.

Öte yandan Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş  Şube Başkanı Mesut Çanak, Kahramanmaraş’taki antrenörlerin önümüzdeki sezonlarda zor duruma düşmemeleri için bu seminere mutlaka katılması gerektiğini aksi tekdirde seminere katılmayan antrenörlerin bir sonraki seminere kadar takım çalıştıramayacaklarını da söyledi. 

Editör: Haber Merkezi