Genel merkezi İzmir’de bulunan Futbol Saha Komiserleri Derneği’nin (FSKD) olağan genel kurulunu Kahramanmaraş Şube Başkanı Akif Arslan yönetirken, Kahramanmaraş’ın üç delegesi kurullarda görev aldı.
57 ilde teşkilatı bulunan FSKD’nın genel merkez olağan genel kurulu, cumartesi günü İzmir Atatürk Stadyumu’ndaki Futbol Hakemleri Eğitim Merkezi Salonu’nda yapıldı. Geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı için, cumartesi gününe ertelenen FSKD Genel Kurulu’na Kahramanmaraş’tan şube başkanı Akif Arslan ile şube delegeleri Ergün Önal, A. Baki Kale ve Muzaffer Demir katıldılar. 220 delegesi bulunan FSKD’nın olağan genel kurulunda Antalya Şube Başkanı Hüseyin Doğan’ın hazırladığı ve Kahramanmaraş Şube Başkanı Akif Arslan’ın da yer aldığı liste seçimi kazandı.
FSKD Genel Kurulu, genel başkan Haluk Okan’ın açılış konuşması ile başladı. Okan, saha komiserlerinin çektiği sıkıntıları anlatırken, son dönemde yaşanan yönetim krizi ile birlikte derneğin de sıkıntılı günler yaşadığına dikkat çekti. 2009 yılında seçilen yönetimin önce bir başkan krizi yaşadığını, ardında da yönetimsel anlamda krize girdiğini belirten Haluk Okan, genel kuruldan tek ve güçlü bir yönetimin çıkması dileğinde bulundu. Okan, saha komiserlerinin bugün hak ettiği yerde bulunmadığını, bunun bir an önce bertaraf edilmesi ve hak edilen yere gelinmesi için de birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğine işaret etti.

İLK HÜSEYİN DOĞAN KAZANDI
İki liste ile seçime gidileceği günler öncesinden belli olan FSKD genel kurulunda ilk seçim divan başkanlığı konusunda yaşandı. Adaylardan Antalya Şube Başkanı Hüseyin Doğan’ın desteklediği ve Adıyaman Şube Başkanı Naif Dünek ve arkadaşları tarafından önerilen divan heyeti, İstanbul Şube Başkanı Ali Osman Özgül’ün desteklediği ve arkadaşları tarafından önerilen divan heyetine 73-39’luk bir üstünlük sağlayarak seçimi kazandı.
Seçimi kazanan divan heyetinde, divan başkanı olarak Kahramanmaraş Şube Başkanı Akif Arslan, başkan yardımcısı olarak Kahramanmaraş Şube Başkan Yardımcısı Muzaffer Demir, katip üyeler olarak ta Erzurum Şube Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Ali Başak ile Erzurum Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ay yer aldılar. Divan başkanlığına seçilen FSKD Kahramanmaraş Şube Başkanı Arslan, kendisine ve divandaki diğer arkadaşlarına gösterilen teveccüh için genel kurul üyelerine teşekkür ederken, genel kurul çalışmalarının birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi dileğinde bulundu. Arslan, genel kurulun saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından genel kurul gündemini okudu ve başka öneri olup olmadığını sordu.
Genel kurulda yönetim kurulu faaliyet raporunu başkan Haluk Okan okudu. Okan, faaliyetleri kısaca anlatırken, yönetim kurulu raporunun görüşülmesinde de eski başkan Sedat Olca eleştirildi. Söz alan konuşmacılar, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğine işaret ettiler. Daha sonra denetim kurulu raporunu ise denetim kurulu başkanı M. Ali Bıyıklı okudu. Rapor üzerinde görüşme açıldı ancak söz alan olmayınca, divan başkanı Akif Arslan önce yönetim kurulunu, ardından da denetim kurulunu ayrı ayrı ibraya sundu. Yönetim 23’e hayır oyuna karşılık oy çokluğu ile ibra edilirken; denetim kurulu ise oy birliği ile ibra edildi.
Genel kurulda tahmini bütçe tasarısı ile aidatların yeniden belirlenmesi maddelerinde öneri olmayınca bu iki madde hakkında işlem yapılmadı. Daha sonra dernek merkezinin İzmir’den İstanbul’a alınması ve tüzük değişikliği görüşüldü. Divan başkanı Arslan, önerileri istedi. Tüzük değişikliği ile ilgili olarak bir öneri gelmedi, dernek merkezinin de İzmir’den İstanbul’a alınması istemi de yeterli sayıda imzalı öneri bulunmadığı için görüşülemedi.
İKİ AYRI LİSTE SEÇİME GİRDİ
Gündem gereği yeni yönetim, denetim ve disiplin kurullarının seçileceğini belirten Divan Başkanı Akif Arslan, adaylardan önerilerini vermelerini istedi. Antalya Şube Başkanı Hüseyin Doğan ile İstanbul Şube Başkanı Ali Osman Özgül’ün ayrı ayrı hazırladıkları listeler divana sunuldu. Söz isteyen kurucu genel başkan İzzet Us, genel kurul çalışmalarına bir süre ara verilmesini ve tek liste hazırlanması için son bir görüşme yapılması talebinde bulundu. Divan Başkanı Akif Arslan, kurucu genel başkanın istemini genel kurulun takdirine sundu ve oy birliği ile genel kurula bir süre ara verildi.
Verilen arada İzzet Us, iki başkan adayı Hüseyin Doğan ve Ali Osman Özgül ile görüştü. Tüm görüşmelere ve baskılara rağmen iki aday da birleşmeme ve ayrı ayrı seçime gitme kararında olduklarını dile getirdiler. Verilen yarım saatlik aranın ardından divan başkanı Akif Arslan, genel kurul üyelerini yeniden salona davet ederek genel kurul çalışmalarını devam ettirdi. Adaylardan Ali Osman Özgül, konuşmasında Federasyon Yöneticileri ile yaptığı görüşmelerden olumlu neticeler aldığını ve seçimi kazanırsa sorunların kısa sürede çözümleneceğini anlattı.
Diğer aday Hüseyin Doğan ise, bugüne kadar derneği yönetenlere teşekkür ederek, demokratik bir hak olan aday olma hakkını kullandığını ve kendisine gösterilen ilgi ile birlikte güçlendiklerini dile getirdi. Doğan, “Saha komiseri arkadaşlarımız yıllardır hak ettiklerini alamıyorlar. Sorunu, çözüm mercii çözer. Ben ve arkadaşlarım, saha komiserlerinin sorunlarının nasıl çözülmesi gerektiğini biliyoruz ve deneyimlerimiz ile de bu sorunları kısa sürede çözeceğiz. Antalya’daki başkanlar kurulu toplantısından sonra bugün buraya bir güç olarak geldik ve adayız” diye konuştu.
İki adayın konuşmasının ardından ise oylamaya geçildi. Yapılan oylamaya 132 delege katıldı. Oylardan 10 tanesi boş çıkarken, 1’i de geçersiz sayıldı. Geçerli oylardan 45’ini İstanbul Şube Başkanı Ali Osman Özgül alırken; 76 delegenin oyunu alan Antalya Şube Başkanı Hüseyin Doğan’ın hazırladığı liste FSKD’nin 7’inci yönetimi olarak seçildi. Seçimin ardından yönetim kurulu adına bir teşekkür konuşması yapan Hüseyin Doğan, kendisine inanan ve güvenenlerin bu tavrını boşa çıkarmayacaklarını dile getirdi.

İŞTE SEÇİLEN İSİMLER
Yönetim kurulu asil üyeliklerine “Hüseyin Doğan, Mehmet Ali Bıyıklı, Abdullah Canbeyli, Ahmet Özen, Naif Dünek, Bayram Kurşunel, Macit Bozlu, Kamil Mustafa Öncel, İsmail Köse, Ali Özgün, Hasan Ciro, Rifat Özdemir, Eyüp Şenol Çivit, Cengiz Çalga, Ümit Sefa Girgin, Akif Arslan (Kahramanmaraş), Metin Kul, Mustafa Ay, Abdulhamit Kopuz, Günay Altuncu, İsmet Erman, Yaşar Rende, Veysel Bucak, Turgay Kurt, Hasan Ali Çayır, Dursun Ali Başak, Duran Urhan, Sabri Baş, Abdulhalih Görün” seçildiler.
Yönetim kurulu yedek üyelerine “Mehmet Özlü, Muzaffer Pekkaraca, Muhammet Delal, Mustafa Tatar, Eyüp Öztürk, Bedih Sağlam, Metin Aksu, Hüsnü Ovalı, İbrahim Köse, İsmet Ergun, Mahmet Tonka, Hüseyin Çelik, Yavuz Şenoacak, Tekin Canbaz, Hayri İlik, Murat Baloğlu, Muzaffer Aybar, Muzaffer Demir (Kahramanmaraş), Hüseyin Zengin, Ahmet Gencer, Adem Kömek, Beytullah Kıvanç, Burhan Uğur, Mahmut Güzel, Şükrü Karaman, Eyüp Bozbek, Halil Daş, Remzi Ay, Hüsnü Karaboğa” seçildiler.
Denetleme kurulu asil üyeliklerine “Mehmet Altunbunar, Ali Oğuzhan, Ekrem Sarıkaya”, denetim kurulu yedek üyeliklerine “Salih Akdağ, Ergün Önal (Kahramanmaraş), Şeref Duruyürek” seçildikler; disiplin kurulu asil üyelerine “Hüseyin Gençoğlu, İsmet Hadi Güner, İbrahim Halil Ablan” ve disiplin kurulu yedek üyeliklerine “Özcan, Mehmet Polat, Ş. Abdurrahman Göksu” getirildiler.
14 TEMMUZ’DA TOPLANACAKLAR
Yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri, 14 Temmuz’da Ankara’da bir araya gelme kararı aldılar. Bu ilk toplantıda görev bölümü yapılacak.
Editör: Haber Merkezi