Kahramanmaraşspor’u yeniden devir alarak dernek statüsünde faaliyetlerine devam etmek için günlerdir görüşmeler yürüten eski Başkan Doğan Tehci’den açıklama geldi. Yapılan görüşmelerin tıkandığını aktaran Tehci, “Borcu kabul ettik. Her şeye tamam dedik. Kulübün devir süresi olan 45 günlük zamanda işlemlerin tamamı şirket üzerinden yürüyecek. Bu zaman zarfında kendimizi garantiye almak için 2 milyonluk teminat talep ettik.

 Yediemine verilecek olan bu teminat kulübün devir işlemleri tamamlandıktan sonra yeniden Ferudun Kolat beye verilecekti. Ama kendileri teminat vermediler.

Biz hemen transferi bitirip bir hafta içerisinde çalışmalara başlayacaktık. Teminat olmaması demek en ufak bir sorunda yapacağımız bütün harcamaların bizim üzerimize kalması ve kulübün de şirket olarak Ferudun beyde kalması anlamına geliyor. Yani bu teminat sadece sürecin sonunu garantiye almak içindi.

Ferudun bey teminat vermiyor. Yani devir işleminin garantisi yok. Biz her şeyi yaptıktan sonra devir işlemi gerçekleşmezse hakkımızı nasıl arayacağız. Bu sebeple görüşmeler şu noktada tıkandı.

2 gün içinde işlemler başlamazsa 16 gün sonra Kahramanmaraşspor’un 9 puanı silinecek. Ligde ki rakiplerimiz ortada bu grupta eksi 9 puanla lige başlamak demek zaten düşmeye eş değer. Biz her şeyi kabul ettik ama kendileri devir işleminin gerçekleşmesini teminat ile bize garanti etmiyor. Biz kulübü devir alma noktasında kendimizi garantiye alamazsak bu işe girmemizin bir anlamı da yok. Bu işler haftaya kalırsa zaten her şey bitmiş olur. Biz cesaret gösterip borcu ve yeni sezon harcamalarını üstleniyoruz.

Kendisinin yapacağı tek şey teminatı kabul etmek. Yapacağımız harcamaların tamamını mecburen şirket üzerinden yürüteceğiz. Yarın bir gün karşımıza başka sorun çıkarmamaları içinde geçici teminat ile kendimizi garantiye almamız lazım. Bugün biz değil kim talip olursa olsun bunu şart koşar. Yönetimde görev alacak arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Teminat olmazsa bu iş bizim için çok riskli vazgeçilirse yaptığımız bütün harcamalar ve emekler boşa gider dediler. Bende aynı fikirdeyim. Görüşmelerimiz bu nokta da tıkandı. Teminat verilirse biz 1 hafta içerisinde transferi bitirip lig hazırlığına başlarız” dedi.

http://www.spor46.com/haber/1042/dogan-tehciden-flas-aciklama.html

Editör: Haber Merkezi