Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği ender teknik adamlardan olan Fethi Çokkeser, geçtiğimiz sezon devre arasında anlaştığı Yeni Diyarbakırspor ile yola devam kararı aldı. Bu karar ile birlikte yeni sezon hazırlıklarına başlayan kurt hoca, hedefini de şampiyonluk olarak belirledi. Kendilerine güvenen ve seven bir kulüp başkanı ve taraftarı olan kulüp ile çalıştıklarını dile getiren Çokkeser, yeni sezonda kulüp başkanına ve taraftara şampiyonluk hediye etmeyi arzuladıklarını kaydetti.

   Kahramanmaraş’ın futbol takımlarına ilkleri yaşatan teknik direktör Fethi Çokkeser, geride kalan 2013-2014 sezonunu değerlendirdi. 3. Lig ekibi Yeni Diyarbakırspor ile play-off finali heyecanı yaşayan tecrübeli isim, geride kalan sezonu Manşet Gazetesi Spor Servisi’ne değerlendirdi.
Kahramanmaraş takımlarının bu sezon çok büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Çokkeser, her iki takım için de gelecek sezonun hayırlı olmasını diledi. Türkiye liglerinin zorluklarına dikkat çeken Çokkeser, her iki takımında bu zorlu liglerde üzerine düşeni yaptığını ifade etti.

   Ancak geride kalan sezonda Kahramanmaraşspor’un başarı tablonun farklı bir boyuta geldiğini ifade eden Çokkeser, futbol camiasında borçları nedeni ile kulübün adının lekelendiğine dikkat çekti. Kahramanmaraşspor’un maddi sorunlar nedeni ile oyuncularına maddi olarak katkı sağlayamadığını hatırlatan Çokkeser, bu nedenle kırmızı-beyazlı renklere futbolcuların sıcak bakmadığını belirtti.

   Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un ise play-off’tan elenmesine büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Çokkeser, bunun nedenin ise takımın şehir ile tam anlamıyla bütünleşememesi olduğunu aktardı.


“YENİ DİYARBAKIR’DA PLAY-OFF’TAN DÖNDÜK”



   2013-2014 sezonunda Yeni Diyarbakırspor’u çalıştıran tecrübeli isim, takımı ile ilgili şunları kaydetti : “Yeni Diyarbakırspor’un başına çok geç getirildim. Ancak elimizde bulunan imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Bize güvenen bir yönetimin olması işimizi de kolaylaştırdı. Buna karşılık ligde elimizden geleni yaptık. Şampiyonluğa yakın bir takımdık. Ancak işler belli bir noktadan sonra istediğimiz gibi gitmedi ve play-off’lara kaldık. Play-off’lar da da finale kadar yükseldik. Finalde rakibimize elendik ve bir üst lige yükselemedik. Tabi bir üst lige yükselmeyi arzuluyorduk. Ancak bunu elde edemedik. İnşallah Yeni Diyarbakırspor için bundan sonraki süreç hayırlı olur.”
Çokkeser, son olarak yeni sezon ile ilgili konuştu ve şunları aktardı: “Şuanda yeni görevimiz için görüşmeler devam ediyor. Yeni Diyarbakırspor ve farklı kulüplerle görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah bizler için de bundan sonraki süreç hayırlı olur.”


“KMS’DE GÜVEN SORUNU VAR”



   Kahramanmaraşspor’un geride kalan sezonunu değerlendiren Çokkeser, yıllar sonra büyük bir çaba ile elde edilen PTT 1. Lig’den bu kadar çabuk vazgeçilmesinin kendisini üzdüğünü belirterek şunları kaydetti : “Kahramanmaraşspor bu şehrin gözbebeğidir. İlk göz ağrıdır ve futboldaki ilk heyecanıdır. Bu şehir için kırmızı-beyazın anlamı çok büyüktür. Bunun bilincinde olarak Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup şampiyonluğunu yaşadık. Bu bildiklerimizi ve bu şehir için bu takımın önemini futbolcularımıza iyi anlattığımız için başarıyı yakaladık. Tüm imkansızlıklara rağmen şehir ile bütünleşmeyi başardık. Şehrin ne istediğini ve takımın onlar için ne anlama geldiğini biliyorduk. Bu nedenle başarı geldi. Eğer bunları yapmamış olsaydık takım bu sezon olduğu gibi çok zorlu bir süreçten geçerdi. Kahramanmaraşspor için artık bazı şeyler eskisi gibi değil. Yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı bir vizyon bozukluğu söz konusu. Bizim yüceltmek için her türlü fedakarlığı göze aldığımız Kahramanmaraşspor’un adı artık eskisi gibi değil. Futbolcuların gitmek istemediği, hocaların yüzünü bile çevirmediği bir kulüp haline gelmiş. Bu durumun farkına varılmalı ve biran önce bu yanlış düzeltilmelidir. Aksi halde takımımızı daha zorlu süreçlerin beklediğini ifade etmek istiyorum. Başarısızlığın en önemli nedeni de budur. Bunun haricinde Kahramanmaraşspor yakaladığı istikrarı koruyamamıştır. Bir önceki dönemde şampiyonluk yaşayan kadronun elde tutulamaması ve maddi sonunlar sürecin başlangıcı oldu. Tabi bizim gönlümüz takımın bu durumdan biran önce kurtularak yeniden eski günlerine dönmesidir. Başarılar tesadüf değildir. Bunun için çalışmak ve çaba harcamak gerekiyor. Bir Kahramanmaraşlı olarak takımlarımızın her zaman başarılı olmasını isterim. İnşallah yeni sezonda bu yıl yaşanan sıkıntılar yaşanmaz ve şehir hak ettiği başarıyı sürdüre bilir hale getirebilir.”
Editör: Haber Merkezi