Haftanın son günü olan 1 Ağustos cumartesi günü, Belediyespor tesislerinde gerçekleştirilen kongrede konuşan Başkan Cemal Tanrıverdi, şampiyonluk için iddialarının olmadığını belirterek, ilk olarak mali disiplini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından oluşturulan divana İbrahim Altun başkanlık ederken, üyeliklerini ise Hasan Poyraz ve Mustafa Kavgacı üstlendiler.
Bunu kulübün geçen yıla ait faaliyet ve denetim raporlarının okunması takip etti ve hesaplar ibra edildi. 

FUTBOL VE FİNANSA EN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN SEKTÖR

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan Cemal Tanrıverdi, konukları selamladı, hoş geldiniz dedi, bu tür sportif faaliyetlerin zaman ve dinamiklik istediğine dikkat çekerek, sıcak yaz gününde de olsa kongreye ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Geçen dönemde, kadroda görev alan arkadaşlarımızın belki futbol ile pek alakası yoktu, bu bir gönül işi. Ama sporu seven arkadaşlarımız. Geçen dönemde çok da başarısız olduğumuz söylenemez. Zaten bunlar faaliyet raporlarında yer aldı. Hepinizin de bildiği üzere, kulübün en önemli faaliyet alanı futbol.  Ki taraftarı en fazla olan etkinlik. Sizler de biliyorsunuz,  futbolun adaleti yok,  geçen sezonda ligi iyi bir yerde bitirdik, play-off’a katılma şansını son maçlarda kaybettik. Adaleti yok dedik ama olması için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Yaşanan olumlu ve olumsuzluklar bizleri bu meselede tecrübe sahibi yaptı. Şimdi yeni sezon başlayacak, şampiyonluk için yola çıkmıyoruz, iddialı değiliz. Bu sözü de vermiyoruz zaten. Ancak elimizden gelen çabayı göstermek zorundayız. He yönetim anlamında, hem teknik ekip anlamında mücadelemizi elden bırakmayacağız. Liderlik için, şampiyonluk için maddi imkanları biliyorsunuz. Futbol, finansa en çok ihtiyaç duyulan bir sektör. Geçen dönemde sağ olsunlar, Kahramanmaraşlı işadamlarımızdan, esnaflarımızdan büyük destek gördük. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizler onlardan yardım isterken, gönüllerinden kopanı istedik, zorlamadık. Farklı yorumlara sebebiyet vermemek için şeffaf olduk” dedi. 

HİÇBİR ŞEY DIŞARIDAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

Başkan Tanrıverdi, yardım konusunda söz verenlerin olduğu kadar, söz verdiği halde yerine getirmeyenlerin de olduğunun altını çizerek, onlara da teşekkür etmeyi unutmadı, bunun bir sevda, gönül işi olduğunu yineledi. “Dışarıdan hiçbir şey göründüğü gibi değil. Geçen dönemde bazı arkadaşlarımız yönetimde görev aldılar, ki bazıları burada, bazıları gelemediler. Onlara da teşekkür ediyorum. Ellerinden geldiğinde gayret içinde oldular. Tabi ki bizim de gelecek ile ilgili hedeflerimiz var. Önce altyapıya önem verecek, kendi yavrularımızı değerlendireceğiz. Amatörden, altyapıdan oyuncuları kadroya alıp, yeni dönemde onlarla başarıyı yakalamaya gayret göstereceğiz. Özverili ve  disiplinli çalışma ile mücadelelerimizi sürdüreceğiz.” 

KENDİ YAĞIMIZLA KAVRULMAYI ÖĞRENMELİYİZ

Maddi sorunları aşıp, kendi yağları ile kavrulmayı öğrenmek istediklerini belirten Başkan Tanrıverdi, bu meselede geçmişte ASKF başkanlığını yürüten Mehmet Bağrıaçık’ın da kadroya alındığını, onun tecrübelerinden yararlanacaklarını kaydetti, önümüzdeki dönem için oluşturulacak bütçe ile harcamaları, kazanımları kontrol altına almayı amaçladıklarını söyledi, kulübün bazı borçlarından örnekler verip, bunların başında maliye,  SSK ve esnaf borçlarının geldiğine vurgu yaptı, ancak yapılanmaların devam ettiğini ifade etti. “Hedefimiz şampiyonluktan önce mali disiplini sağlamak. Ama iddiamız sürecek, ama mücadelemizden taviz vermeyeceğiz. Öyle inançlı,  güçlü bir kadro kurmak istiyoruz. Dedim ya, kendi evlatlarımıza, yavrularımıza daha çok imkan vererek, amatörden, altyapıdan yetişenlerden oluşacak bir kadro ile” diye konuştu.
Av. Burak Yılmaz’ın faaliyet raporları ve mali raporları okuması ardından ibra edilmesiyle birlikte seçime gidildi, tek liste ile gidilen genel kurulda, Cemal Tanrıverdi listesi kulübün yeni patronlarını oluşturdu.
Genel kurulun dilek ve temenniler bölümünde söz alan Başkan Tanrıverdi, genel kurulun hayırlı olmasını diledi, katılanlara teşekkür etti ve başarı sözü verdi. 

TANRIVERDİ’NİN YENİ YÖNETİM LİSTESİ
(Alfabetik sıraya göre)

1)     Adem Çay
2)     Av. Ahmet Özdemir
3)     Akif Selen
4)     Bekir Kılıç
5)     Av. Burak Yılmaz
6)     Cemal Tanrıverdi
7)     Çetin Hruşitoğlu
8)     Kaan Kiraz
9)     Mahmut Kenger
10) Mehmet Akif Kahveci
11) Mehmet Bağrıaçık
12) Mehmet Mutlu Cilve
13) Yaşar Pekel
Editör: Haber Merkezi