Türkiye’de spor yazarlarının hak ve özgürlüklerini korumak amacıyla kurulan ve bu anlamda görevini en iyi şekilde yerine getiren Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Kahramanmaraş Temsilciliğinde kan değişikliği yaşandı. Uzun yıllardır bu görevi en iyi şekilde yerine getiren Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Sermet Çuhadar, yoğun işleri nedeni ile görevini yardımcısı Manşet Gazetesi Spor Servisi Sorumlusu Cebrail Sarı’ya bıraktı.

Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un karşılaşmalarını takip eden spor yazarlarının takibini ve akreditasyon görevini yerine getiren TSYD İl Temsilciliği’nin bu kan değişikliği ile daha aktif olacağını anlatan Çuhadar, “Genç kardeşimize görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Devir teslim hakkında konuşan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Sermet Çuhadar, yoğun işlerinden dolayı bu aktif görevi iki yıldır da yardımcılığını yapan Cebrail Sarı’ya devrettiğini vurguladı. Kahramanmaraşlı spor yazarların hak ve özgürlüklerini savunmak adına gereken tüm çalışmaları uzun yıllardır yaptığını hatırlatan Çuhadar, şunları söyledi: “Kahramanmaraş’ta uzun yıllar TSYD temsilciliği görevini yerine getirdik. Bu süre içerisinde spor yazarlarına ve basın mensubu arkadaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak adına elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Bu görevi aynı özveri ve istekle devam ettirecek genç kardeşimiz Cebrail’e de başarılar diliyorum. İki yıl birlikte bu görev başarı ile yaptık ve bundan sonraki süreçte kendisi bu işi devam ettirecek. Tabi biz yine onun yanında olacağız ve bu uzun yılların vermiş olduğu deneyimi ve tecrübeyi kendisi ile paylaşacağız. Kahramanmaraş’ta sporun ve spor medyasının gelişmesi adına ne gerekiyorsa temsilciğimiz de gerekeni yapacaktır. Ben tekrardan kendisine başarılar diliyorum.”


TSYD Kahramanmaraş Temsilcisi olarak atanan Manşet Gazetesi Spor Servisi Sorumlusu Cebrail Sarı ise, Çuhadar’a emeklerinden dolayı teşekkür etti. Kahramanmaraş’ta yıllardır bu görevi eksiksiz yerine getiren Sermet Çuhadar’ın TSYD’nin onursal temsilcisi olduğunu belirten Sarı, şunları söyledi: “Öncelikle bizi bu göreve layık gören ve bizleri öneren insanlara çok teşekkür ediyoruz. Değerli ağabeyim Sermet Çuhadar’dan bu görev devralmak ve onun bu güne kadar taşıdığı bu bayrağı bundan sonra taşımak tabi ki benim için gurur verici bir olaydır. Sermet ağabeyimin de dediği gibi iki yıldır yardımcılığını yapıyorum ve Kahramanmaraş’ta spor yazarlığı yapan değerli büyüklerimizin ve arkadaşlarımızın işlerini daha kolay yapmaları için elimizden geleni yaptık. Bundan sonraki süreçte de daha iyisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Sermet ağabeyimin de tecrübelerinden en iyi şekilde faydalanacağım. Yeni sezonla alakalı akreditasyon çalışmalarına da zaman geçirmeden başlayacağız. İnşallah bu önemli görevi bizden önce titizlikle yerine getiren Sermet Çuahdar ağabeyimiz gibi en iyi şekilde yaparız.”

Editör: Haber Merkezi