Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen şampiyonaya 50 yüzücü katılırken, yarışmalar 8 kategoride yapıldı.

Program açılış seremonisi ile başladı. Şampiyona katılan yüzücülerin seremoni geçişlerinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Esma Berra Taş isimli kız çocuğunun ‘Ben Türkiye’yim’ isimli şiiri okumasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.



Programın açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, engelliler için sürekli farkındalık oluşturmaya gayret ettiklerini ifade ederek: “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engelli kardeşlerimizin yanında yer alırken, onları topluma kazandırmayı ve onların da bu toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeyi amaçladık ve bu doğrultuda da etkinliklerimize ve hizmetlerimize devam ediyoruz. Bugün burada sadece şehrimizden değil, diğer illerimizden de gelen yüzücü kardeşlerimiz var. Aynı zamanda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürümüz Bilal Yıldız ile yüzücü kardeşlerimiz de buradalar hepsine hoş geldiniz diyor, şampiyonaya katılan tüm yüzücü kardeşlerimize başarılar diliyorum” dedi.



Daha sonra kürüyse gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ise engelli vatandaşlara yönelik farkındalık oluşturmak adına gerçekleştirilen etkinlik ve programların toplumda yer bulduğunu ve artık engelli bireylerin toplum içerisine katılımında artış gözlemlediklerini söyledi. Özellikle yüzme branşında engelli kardeşlerimizin çok büyük başarılara imza attıklarına dikkat çeken İl Müdürü Kabakcı: “ Bu şampiyonaya katılan yüzücülerimizin arasında üç kardeşimiz Dünya Engelliler Yüzme Şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler ve Milli Takımda yarışacaklar. Onlarla bir kez daha gurur duyduğumuzu ifade ederek hepinize başarılar diliyorum” dedi.



Açılış konuşmalarının ardından 50 sporcunun katıldığı yüzme yarışmalarına geçildi.

Yarışmalar; 50 M. Serbest Bedensel Engelliler Erkekler, 50 M. Serbest Bedensel Engelliler Kızlar, 50 M. Serbest Özel Sporcular Erkekler, 50 M. Serbest Özel Sporcular Kızlar, 50 M. Bedensel Engelliler Sırtüstü Erkekler, 50 M. Bedensel Engelliler Sırtüstü Kızlar, 50 M. Özel Sporcular Sırtüstü Erkekler, 50 M. Özel Sporcular Sırtüstü Kızlar kategorilerinde yapıldı.

Şampiyona sonunda bütün sporculara madalyaları ve katılım belgeleri takdim edildi.



Şampiyona sonunda aileler böylesine anlamlı bir şampiyonadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’ya teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi