Etnospor Kültür Festivali açılış töreni 11 Mayıs 2017 Perşembe günü yapıldı ve 14 Mayıs 2017 Pazar gününe kadar açık kalacak.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen ve Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu Etnospor Kültür Festivali'nin ikincisi, keyifli aktivitelerle sürüyor.

Türk dünyası, Orta Asya ve Anadolu'ya özgü şenliklerin düzenlendiği festivalde geleneksel Türk sporlarının yanı sıra oba yaşamı, kılıç kalkan gösterileri ve atlı gösteriler gibi pek çok aktivite gerçekleştiriliyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı festivalde Kahramanmaraş yöresine ait Maraş Tarhanası, Firik, Ceviz, Fıstık Ezmesi Döneri, Mayam Şerbeti gibi yöresel ürünleri davetlilerin damak zevkine sundular.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı aynı zamanda Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel dokusunu anlatan kitapçık, cd, broşür gibi materyallerin dağıtımını da yaparak Kahramanmaraş’ın tanıtımını gerçekleştirdiler.

Öte yandan Kahramanmaraş’a has el sanatlarının ve el ürünlerinin de sergilendiği festivalde Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan başta olmak üzere vatandaşlar, Kahramanmaraş Çadırına yoğun ilgi gösterdiler.



Editör: Haber Merkezi