Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetine (KGC) iadeyi ziyarette bulundu.

Boz, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyetine gerçekleştirdiği ziyaretinde, KGC Başkan Yardımcıları Niyazi Kara, Neşe Yıldızhan, Genel Sekreter Akif Arslan, Muhasip Üye Şahin Efe, Yönetim Kurulu Üyeleri Fatma Ulusan, Pınar Yüzbaşıoğlu ve dernek üyeleri Devrim Başer, İlker Yiğen, Deniz Doğan ile bir araya geldi.

Sıcak bir sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Boz yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Çalışmalarından bahseden Boz, Kahramanmaraş’a bir Doğa Kamp Alanı kazandırmak istediğinin altını çizerek; “Bizim ulusal kamp dönemlerimiz var. 81 ilden 12-24 yaş arası çocuklarımızı, 15 Mayıs 15 Eylül tarihleri arası kamp dönemlerinde bir haftalık ücretsiz doğa ya da deniz kampına gönderiyoruz. Her gencimizin bu kamplara bir defa katılma hakkı var. Kamp dönemleri dışında Bakanlığımız kamp alanlarını ücretsiz olarak sivil toplum kuruluşlarına açıyor. Kamp merkezlerinin şehrin tanıtıma büyük ölçüde katkı sağladığını düşünüyorum. Bu nedenle Kahramanmaraş’a büyük ölçekli bir Doğa Kamp Alanının kazandırmak için belediyemizle birlikte takip ediyoruz. 81 ilden gençlerimiz Kahramanmaraş’ı görmeli” dedi.  

Kahramanmaraş’ta Tematik Gençlik Merkezinin yapılmasını da çok önemsediğini ifade eden Boz, bu proje ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda Kahramanmaraş’ta bulunan tarihi konaklardan birinin tahsisi için görüşmeler yaptıklarını ifade ederek, bu merkezin şehrin değerlerini sembolize eden bir merkez olacağını söyledi.

Tenis kortunun da dahil edilerek Merkez Spor Kompleksinin eksiklerinin giderilmesi için 2 milyon Liralık bir ihale yapılacağını da sözlerine ekleyen Boz, Batıpark Spor Kompleksiyle ilgili de şu bilgileri paylaştı; “Batıpark Spor Kompleksinde yapmayı planladığımız işler var. Güreş Eğitim Merkezinin tribünlerin olduğu bölüm boya ömrünü tamamlamış, çatısının onarımı yapılacak. 

Yine Batıpark’ta bir projemiz var. Kulüplerin faydalanabileceği bir bina yapalım, üstünde antrenman salonları altında da odalar yapıp bu odaları kulüplere kiraya verelim diye düşünüyorum.  Burada kulüplerin bir adresi olsun. Malzemelerini koyacağı antrenmanlarını yapacağı bir yer olsun istiyorum. Yapmayı planladığımız bu çalışma çok büyük bir maliyet gerektirmiyor. Yine Batıpark’ta bulunan yüzme havuzun üstünün kapatılmasıyla ilgili bir çalışma yapacağız.” dedi.

Boz, müdürlük binasının yanındaki tenis kortuyla ilgili de çalışma yapmak istediğini belirterek; “Bu tenis kortlarını günün her saatinde yaz kış kullanabilmemiz için üstünün kapatılıp yanına soyunma odaları antrenör odaları ve tribün yaptığımız zaman Kahramanmaraş’a Türkiye şampiyonalarının oynanacağı bir tesis kazandırmış olur, bu şampiyonaları Kahramanmaraş’a getiririz. Burayla alakalı böyle bir projemiz var” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Spor Tesislerinde bulunan Top Secret sahasını, atış poligonunu alarak, 10 yıllık protokol imzaladıklarını söyleyen Boz, önümüzdeki dönemde burada İyileştirme çalışmalarının yapılacağını ekipmanlarının değiştirileceğini söyledi.

KGC Başkan Yardımcısı Niyazi Kara ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sayın müdürümüze bu nazik ziyaretlerinden dolayı yönetim kurulumuz ve tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti olarak şehrimize yapılacak tüm hizmetlerin destekçisi ve takipçisi olacağız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi