Federasyon as başkanı Faruk Bilgili yaptığı açıklamada: “Cumartesi günü yönetim olarak toplandık ve seçim kararı aldık. Başkan adayları olağanüstü seçime 15 gün kala federasyona başvurmaları gerekiyor”  dedi

Tüm kulüplere yeni delege isimlerini bildirmeleri için yazı gönderdiklerini ve 5 gün içerisinde isimleri bildirmeleri gerektiğini ifade eden As Başkan Bilgili, şu açıklamalarda bulundu: “Kaybedecek tek dakikamız yok. 2017 yılında işitme engelliler spor oyunları, ülkemizde ve Samsun'da yapılacak. Biz eğitimden organizasyona ve tanıtıma kadar çok yoğun bir tempo ile, hareket etmek zorundayız. Spor yöneticilik tecrübesi olan ve işitme engelli camiasını iyi tanıyan bir adayın bu süreci iyi yöneteceği kanaatindeyim. Ancak olası farklı bir durumda, camiamızı sıkıntılı günler beklediği aşikardır. Bu tercihi yapacak olan delegelerimiz ve spor Bakanlığımızdaki büyüklerimizin dikkate alacağından endişemiz yok. Sessiz Dünya'ya sahip çıkacak adaylara şimdiden başarılar diliyorum. Yeni oluşumun camiamıza hayırlı olmasın diliyorum.”

Başkanlığa aday mısınız sorusuna ise Faruk Bilgili, “Biz bu güne kadar mücadelemizi sürdürdük. Delegelerimiz ve büyüklerimiz bu görevi bize layık görürlerse, tabi ki geçmişte ve gelecekte de bu sessiz camianın bir askeri olmaya devam edeceğim” dedi.

Türkiye'de 3.5 milyonun üzerinde işitme engelli olduğunu ifade eden Bilgili son olarak şunları söyledi: 'federasyonumuzun 8 binin üzerinde işitme engelli lisanslı sporcusu var. Federasyonumuz 20 Olimpik branşta, Tenis, Futbol, Masa Tenisi, Güreş, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Bedminton, Tekvando, Karate, Judo, Futsal, Bowling, Atletizm, Yüzme, Bisiklet, Kayak gibi birçok spor dalında faaliyet gösteriyor. Görevde olduğumuz sürede uluslar arası şampiyonalarda 33 Altın, 52 Gümüş ve 67 bronz olmak üzere toplam 152 madalya kazandık. İnşallah bu sayıyı görev bizlere layık görülürse daha da yukarı çıkaracağımıza inanıyorum. İşitme Engelliler ve diğer engelli branşlara da hizmet etmek bana göre kutsaldır” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi