Türkoğlu ilçesinin Görpa Tarım İşletmeleri'ne ait alanda düzenlenen 1.Uluslararası Türkoğlu AVASIM Geleneksel Türk Oyunları Festivali’ne; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, çok sayıda sporcu ve vatandaşlar katıldı.

Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Okçuluk Vakfı Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, “Davetinizden ötürü çok teşekkür ediyorum. İstanbul’da muhteşem bir Fetih şöleninde konuşan, tarihi bir konuşma ile bize Fetih ruhunu anlatan, aslımızı ve özlerimizi anlatan, geleceğimizi inşa edecek olan dış hatlarını çizen, önümüzü açan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim” dedi.

Bilal Erdoğan konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“Çarşamba günü Hakkari’de meydan medresesinde bir ok attık. Bir gün öncesinde salı günü Hakkari Yüksekova’da çok modern bir havaalanın açılışı yapıldı. 2’nci gün 2’nci uçuşla birlikte Hakkari’ye inip 300 yıllık meydan medresesinde bir ok attık. İstanbul’un fethinin 562’nci yıldönümünde bu ok İstanbul’a indi. Cuma günü İstanbul’da ok meydanında Fatih’in imamlık ettiği namazgâhta fethi andık. Gençliğimize ve geleceğimize çok önemli bir mesaj vermeye çalıştık. Bu oyunların spor olmaktan çok önemli anlamları var”

KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİMİZ GELİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “2023’ün Türkiye’sini, 2053’ün Türkiye’sini ve 2071’in Türkiye’sini inşa ederken bir batı taklidi, bir Avrupa kopyası Türkiye olarak yeni bir Türkiye ayakta ve bölgesinde ve dünyada söz sahibi bir Türkiye inşa edemeyiz ve edemeyeceğiz. 2023, 2053 ve 2071’in Türkiye’si eğer bölgesinde ve dünyada dik duruşunun sembolü, zulüm ile mücadelenin simgesi ve tüm mazlumların sahibi olacak bir ülke olacaksa Türkiye kendi tarihi ile kendi gelenek ve dini ile kendi sporu, mimarisi, müziği, kıyafeti ile ve her şeyi ile özgün bir Türkiye olmak zorundadır. 2053’ün Türkiye’sini kuracak olan gençleri yetiştirirken onları kendi sporlarımızla, geleneklerimiz, adetlerimizden gelen kültürel zenginliğimizle yetiştirmek zorundayız. Bunun için bu tür etkinliklerin çok büyük önemi var.

Gençlerimiz oku atarken ya hat diyecek. Ya hat derken kendisini yaratan bu dünyaya kulluk için gönderilen Allah’ını rabbini düşünecek. Rabbini düşünürken terbiyeyi düşünecek. Rabbinin rızasını kazanarak nasıl yetişirim, nasıl gelişirim bunu düşünecek. Ya hat derken adaleti ve doğruyu düşünecek. Bu geleneksel sporlarımız birer spor olmanın ötesinde her biri ciddi birer terbiye kurumudur. Bu tür etkinlikleri artırarak ve gençlerimize bu tür geleneksel sporlarımızı tanıtarak bunlarla zaman geçirmelerini teşvik ederek bu yolda 2071’i kuracak olan gençliğimizi yetiştireceğiz”

13 YILI BÜYÜK BİR HAYIRLA YAD EDECEĞİZ

13 yıldır Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerine, emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan, “Tüm dünyada ve Türkiye’de adres gösterilen, izlenilen, mazlumların tek ümidi olan ülke olarak kaldıysa son 13 yılda atılan adımların sayesindedir. Türkiye Cumhuriyetinin pasaportunun dünya ülkelerinde geçerliliği varsa gurbetçilerimiz göğsünü gere gere pasaportunu masanın üzerine koyabilir hale geldiyse, dünyada dış yardım eden ülkeler sıralamasında dünyanın 16’ncı büyük ekonomisine sahip olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti 3’üncü sıraya yükseldiyse, Suriye’deki mazlumların, Gazze’deki gariplerin Arakan’daki gariplerin tek ümidi artık ne BM ne AB değil de Türkiye Cumhuriyeti ise bu geçen 13 yılı çok büyük bir hayırla yad edeceğiz gelecekte. Çocuklarımıza ve torunlarımıza bu mirası bırakmanın hazzını yaşayacağız” dedi

ÇOCUK OYUN OYNARKEN KENDİ KİMLİĞİNİ İNŞA EDER

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da festivalin son gününde, “Türkiye’nin her yerinde hatırlamaya başladığımız ve hafızamızı yeniden kazandığımız bir sürecin içerisindeyiz” diyerek şöyle konuştu:

“İnsan kendine gelmeye başladığında 2 şeyi sorar; Ben neredeyim, saat kaç ya da tarih ne? Çünkü insanın tanımlandığı en temel şey zaman ve mekandır. Zaman, mekan ve insan bir araya geldiğinde bir tasavvur bir kültür ve bir medeniyet ortaya çıkar. Son 13 yıldan beri yeniden hafızamızı kim olduğumuzu, kimliğimizi, değerlerimizi ve inançlarımızı yeniden hatırlıyoruz. Oyunlarımızı hatırlıyoruz. Bizim o güzel günlerimizde bizi biz yapan, bizim kimliğimizi oluşturan, karakterimizi ve şahsiyetimizi oluşturan şeyleri yeniden hatırlıyoruz. Bu anlamda geleneksel Türk oyunlarının çok önemi var. Çocuklarımızın büyümesinde ve gelişmesinde, gücünü bu oyunlarla ifade etmesinde çok büyük bir önemi var. Aslında oyunlar hayatın ve kim olduğunun provasıdır. Çocuk oyun oynarken aslında kendi kimliğini inşa eder” ifadesini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’IN PARLAYAN YILDIZI TÜRKOĞLU

Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş ise, bu festivale yaklaşık üç aydan beri hazırlandıklarını söyleyerek, “Son bir aydır gecemizi gündüzümüze katarak festivale hazırlandık. Türkoğlu ilçemiz son yıllarda Kahramanmaraş’ımızın parlayan yıldızı, gerek sanayisi ile gerek lojistiği ile gerekte Türkoğlu ilçemize gelecek hızlı treni ile Kahramanmaraş’ımızın lokomotifi, Kahramanmaraş’ımızın metropol ilçesine aday olacaktır. Festivalimize belediyemizin yaptığı teknik belediyeciliğin yanında sosyal aktivitelerde Türkoğlu’nda bundan sonra devam edeceğinin müjdesini vermek istiyorum. 22 ülke ve 800’e yakın sporcumuz burada. Hem Türkoğlu’muzun hem de Kahramanmaraş’ımızın tanıtımına büyük katkı sağlayacak. En sevilen tarih kitapları artık çocuklarımız ve gençlerimiz için en çok okudukları kitaplar haline gelecek.  Bu festivalle artık okçuluk ilçemizde gelişecek, bilinmeyen tarihimizin yaprakları açılacak. Övünç duyduğumuz şanlı tarihimizle gençlerimiz gurur duyacak.

Türkoğlu merkezde Kahramanmaraş’ımızın en büyük parklarında 2 tanesini 6 ay gibi kısa bir sürede yapan ve bu festivalimize mekan olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a belediyemiz ve ilçem adına teşekkür ediyorum. Bilal Erdoğan’a bizleri burada ziyaret edip şeref kattığı için, Cumhurbaşkanımızın bir emanetinin burada olmasından dolayı ilçem adına gurur duyuyorum” dedi.  /Haber: Mücahit Dalkara



 

Editör: Haber Merkezi