Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Bülent Akan açıklamasında: “Öncelikle taraftarlarımızı ve bizlere inananları üzdüğümüz için üzgünüz. Takımım adına özür diliyorum” dedi ve kendi yaptıkları hatayla yedikleri golün takımı demoralize ettiğini belirterek, "Biz gereken tepkiyi göstermeyince farklı mağlubiyet geldi" diye konuştu.

Akan; 4-0 mağlup oldukları Ankara Demirspor karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, Ankara’da zorlu bir müsabaka oynayacaklarını bilerek, ama maça inançlı ve umutlu çıktıklarını ifade etti.

Oyuna tedbirli başladıklarını kaydeden Akan, "Oyuna tedbirli başladık, öyle yapmamız gerekiyordu. Ankara Demirspor sahasında etkili başlamak istedi. Öyle de başladı ama bunu ilk yarı kırdık. Biz de ataklar geliştirdik ancak maçın inanılmaz kırılma noktaları var. Kendi hatamızdan, atak yaparken final paslarını veya tercihleri doğru yapamadığımız bir anda rakip kontrataktan hızlı çıkarak yediğimiz bir gol takımı demoralize etti ve devreye bu şekilde girdik" dedi.

Tecrübeli teknik adam Akan, gereken reaksiyonu göstermeyince farklı mağlubiyetin geldiğini belirterek, şunları kaydetti:  "İkinci devre oyuna ortak olmak istedik ve olmaya da başladık. Fakat böyle takımlara karşı mücadele etmeyip reaksiyon göstermezsen bu sonuçlar kaçınılmaz olur Ancak bana göre maçın en önemli anı 2. yediğimiz gol ve kırmızı kart pozisyonu. Maalesef oyuna tutunamadık, en önemlisi tepki veremedik Beni üzen bu. Bu tarz Skorlar olabilir, kendi hatanızdan gol yiyebilirsiniz, kırmızı kartlar da olabilir, hatalı da olabilir ama gol yedikten sonra tepki vermeliydik, bu tepkiyi yapamadık. Özellikle 2. yarının 20-25 dakikası hiç böyle bir dağınık görüntü vermemiştik. Tabi ki bunlar bir etken ama ne olursa olsun bu görüntüyü vermemeliydik. Bu bizim adımıza çok önemli.  Yenersiniz, yenilirsiniz berabere kalırsınız bunlar doğal şeyler nitekim bizim takım ilk maç çıktı gereken mücadeleyi gösterdi bugüne kadar da 25 puan topladı ama bu maç özellikle tepkisiz kalmak beni üzdü. Tüm tedbirleri almak zorundayız. Belli bir kadromuz var bu kadro bu güne kadar birlikte oynayan bir kadro. Veli Meşe ve bu maç hariç böyle bir görüntü içerisinde olan bir kadro değil. Bu görüntüler alışkanlık haline gelirse sonuçları çok ağır olur.  Bu maça gelecek olursak hakem adına tartışmalı bir sürü kararlar var, fakat biz bunu bahane olarak göstermek istemiyoruz futbolun içerisinde bunlar var. Bu oyunu ve skoru biz kendimize yakıştıramadık.”

Ankara Demirsporu tebrik eden Akan, ligin gidişatıyla ilgili ise; “Ligde her takım, her takımı yenebilir. Maç içinde gerek bireysel gerek pozisyon hatalarından gerekse hakem hatalarından dolayı hamle şansı bulabilseydik maçı çok farklı bir noktaya getirebilirdik. Sonuç olarak baktığımız zaman çok fazla ders çıkarmamız gerekiyor. Biz sadece bir maç kaybettik, pes etmiş değiliz yanlış anlaşılmasın. Aksine bu maç bizi kamçılamalı. Yenildiğinizde değil pes ettiğinizde kaybedersiniz” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi