Daha önce fiziki yetersizliğe sahip küçük bir binada hizmet vermeye çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yeni binasına kavuşmuş olsa da vatandaşa sağlıklı hizmet veremiyor.

Hizmet binasının yeni olmasına rağmen havalandırmaların çalışmamasına, yoğun kalabalıkta eklenince nefes almak zorlaşıyor. İçeride oksijen seviyesinin düşmesi zaman zaman gerginliklerin yaşanmasına neden oluyor. Bu durumdan ise en çok vatandaşa hizmet vermeye çalışan memurlar etkileniyor.

Bu yazımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda sıra beklerken yazıyorum. Bugün burada geçirdiğim ikinci günüm. Dün sabah 9.30 sıralarında 18 yaşını dolduran Lord’umun Gelir Testini yaptırmak için geldiğim kurum binasında yüzlerce vatandaş sıra bekliyordu. İlk gün 4-5 saat beklemenin sonunda Gelir Testini yaptırmak için bir adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdan fotokopisinin gerektiğini öğrendim. Bugün ise yılmadan işlemi tamamlatacağım.

Vakıf, Onikişubat ilçesine 3 memur, Dulkadiroğlu ilçesine 3 memur toplamda 6 memurla hizmet vermeye çalışırken, bu memurlardan hizmet bekleyen vatandaş kendisine o gün sıra gelmediyse bir sonra ki gün yine vakfın yolunu tutmak zorunda kalıyor.

Yetersiz personel sayısıyla vatandaşa yetişmeye çalışan kurumda vatandaşın işi yılan hikâyesine dönüyor.

Girişte vatandaşı yönlendirecek bir görevlinin (Danışma) bulunmaması özellikle yaşlı ve okuma-yazması olmayan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Soru sormak için bile vatandaş sıra numarası almak zorunda!

Bu konuda orada çalışan memura da kızamazsınız. Memur sırası gelen vatandaşın işlemini mi yapsın? Yoksa sorulara cevap mı versin?

Oysa kurumun girişinde bir danışma görevlisi olsa hangi ilçeden sıra numarası alması gerektiği, işlem yaptırmak isteyenlerin yanlarında bulundurması gereken evraklarla ilgili vatandaşı bilgilendirse de bir soru sormak için vatandaş sıra numarası alıp saatlerce beklemese...

Basit ve pratik uygulamalarla çözümü mümkün olan bu sorunlar umarım yetkililer tarafından en kısa sürede çözülür.

Sağlıkla kalın…