Dünyada ve Türkiye de sosyal medya bir güç mü?

Montaj bir resim, veya bir sinema film sahnesi ile insanları kafasını karıştıran sosyal medya, bugün ABD Başkanına kafa tuttu ise yakında bizim de korkulu rüyamız olacaktır.

ABD Başkanı Trump seçimleri kayıp etmesi üzerine , sosyal medya şirketleri , başkanın hesaplarını askıya aldılar , yada tamamen kapattılar..

Bu çağın , yani 2000 yılından sonraki bu çağ değimiz bugün sosyal medya gizli silah mı ? yoksa istediği cennetlik, istemediği cehenlemlik olan bir krallık mı ?

Biz farkında değiliz, ne oluyor , kim ne yapıyor, kişisel bilgileri kim ? kimlere ? satıyor ? , tüm bu soruları üst üste koyduğumuzda ortaya çıkan şu : Sosyal Medya Güvenme !

 Sosyal Medya Kullanıyorsan:

Allah’tan korktuğun konuları yazışma

Kanunen suç olan konuları yazma

Gizli bilgilerini sosyal medya üzerinden birine gönderme

Siyasi, Memuriyette yükselme, toplumda küçük düşeceğin konuları paylaşma birine yazma 10-20 yıl sonra karşına çıkar ve geleceğini bitirir..

Az bir tarihi bilgi : Dünya toplumları arasındaki etkileşimin kökenleri oldukça eski olmakla birlikte, bu etkileşimin hızı ve yaygınlığı 20. yüzyılın sonlarında büyük artış göstermiştir.

Bu dönemde, uydu yayıncılığının başlamasıyla birlikte, aynı televizyon programları dünyanın farklı noktalarından izlenebilmeye başlanmış, aynı dönemde bilgisayar ve internetin günlük yaşamdaki yerini alması iletişimde ve bilgi paylaşımında zaman ve mekân sınırlarını ortadan kaldırmıştır.

      Biz düne kadar mahalli gazete idik, bugün İnternet sitemiz, sosyal medya ağı üzerinden dünyanın her yerinden okunuyoruz..

Bu güzel bir olay : Ancak Sosyal medya da çok fazla bilgi kirliliği var, bunu ortadan kaldırmak için dünya devletleri Küresel Köye Medya kanunu çıkarmalı herkes duracağı kırmızı çizgiyi görmelidir.

Teknoloji dünyamızı küçük bir köy yaptı.. Kabul , ancak  Ulaşım teknolojisinde yaşanan gelişmelerin kıtalar arası yolculuk sürelerini kısaltması da ülkeler ve kıtalar arasındaki insan ve eşya dolaşımını artırmıştır.

Tüm bu gelişmelerle birlikte girilen 21. yüzyılda ise artık ülkeler arasındaki coğrafi sınırların önemi azalmış, özellikle Korona Virüs sebebi ile internet üzerinden alış veriş dünya sınırlarını bitirmiştir.

Dünya bir ucundan diğerine kolayca ulaşılabilen "küresel bir köy" haline gelmiştir.

Küresel Köyün, Küresel Sosyal Medya ağı kimleri ne kadar ilgilendiriyor, yapmak istediği nedir ?

Bakın: Küresel Köy sözü: elektronik iletişimin yaygınlaşmasıyla birlikte dünyanın küresel bir köye dönüşeceğini anlatmak için kullanmıştır. "Küreselleşme" olarak adlandırılan bu yeni süreç, dünyayı bir tür köy haline getirirken birçok köklü değişikliğin de yolunu açmıştır.

Küreselleşmenin medya ve medyanın küreselleşme üzerindeki etkileri, medya

sektöründe yaşanan küreselleşme ve bu sürecin toplumsal yaşamda yaptığı etkiler konuyu iletişim bilimlerinin de önemli tartışma başlıklarından biri haline getirmiş bu konuda bir çok makale okudum, uzman konuşmalarını dinledim..

Bugün görülen şu ki : medyanın küreselleşmesinin siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel sonuçlarının neler olduğu sorularına yanıt aranmıştır. Bu soruların yanıtlanması amacıyla, çalışmada öncelikle küreselleşme kavramına ve medyanın küreselleşmesinin neyi ifade ettiğine açıklık getirilmiş, ardından medyanın küreselleşme süreci neden ve sonuçlarıyla birlikte tartışılmıştır. Son olarak Sosyal Medya da kişisel bilgilerin paylaşılması yeni elektronik çağın silahını ortaya koydu..

Türkiye de ve Dünya da Sosyal Medya da çok fazla bilgi kirliliği var bunun Dünya genelinde bir kanunu olmalı ve hainlik yapan cezasını çekmelidir…

Aksi halde Küresel Medya gücü bir başkanı bile defterini dürmeye yetecektir..

İyi günler