AÇIKLAMA

Yaklaşık bir aydan bu yana sağlık problemlerimizle ilgilendiğimizden dolayı yazılarımıza zorunlu bir ara vermek zorunda kalmıştık.

Yazamasak, çizemesek de pek tabii ki olayları gözlemledik, her fırsatta gündemi –sağolsunlar- bizi yalnız bırakmayan dostlarımızla kendimizce yorumladık.

 Bir süre daha çok sık yazamayacağız ama ara ara yine sizlerle birarada olacağız.

 Ben hoşgeldim, ya siz hoşbuldunuz mu?

 Y.A.

 YAZIMIZIN başlığını Ankara’da önemli konumda olan, cesur haber ve yazılarıyla tanınan bir gazeteci dostumuza geçen yıl içinde sormuştum.

 “Siz iktidarlardan hiç korktunuz mu?”

 Aldığım yanıt çok ilginçti.

 “Ben” dedi, “İktidarlardan hiç korkmadım ama siyasi iktidarların iradesi dışında devlet içinde yapılanan gayrıresmi yapılanmalardan çok korktum…”

 Yani geçmiş hükümetler dönemindeki, yeşiller, kırmızılar, kontrgerilla, derin devlet, mafya vs vs… Bu hükümet döneminde de bugün adına “Paralel yapı” denilen” örgüt…

 Yani bugün başta Başbakan Erdoğan olmak üzere Ak Partililerin şiddetle tepki gösterdiği o yapılanma tehlikesini aslında objektif bakabilen herkes görüyordu ama 17 Aralık’tan sonra herkes görmüş oldu.

 Korktuk…

 Hep o paralel yapının hâkiminden, savcısından, en önemlisi de suç etiketi yapıştıracak olan devletin polisinden korktuk.

 Hiç kimse sesini çıkartmaya cesaret edemiyordu ama artık adeta “polisten nefret dönemi” başlamıştı.

 Hani derler ya, “Herşeyde bir hayır vardır” diye…

 Demek ki bu 17 Aralık’ta da varmış bir hayır.

 Artık polis, tekrar benim polisim oldu!

 Bu vesile ile sağlık sorunlarımız nedeniyle hâlâ bir "hoşgeldiniz" diyemediğimiz, görevine yeni başlayan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Sayın Adalar’a da “Hoşgeldiniz” diyorum.

 KANUNLARI ÇİĞNEDİM

ABD yüksek mahkemesi hâkimlerinden John Marshall, emekli olduktan sonra bir gün kitaplığında çalışırken, bir kitabı arar. Kitap üst raflardan birindedir. Yaşlı adam kitaplığın merdivenine çıkar ve kitabı çeker. Çekmesiyle birlikte bütün kitaplar üstüne gelir, merdiven devrilir ve düşer…

 Gürültüye uşak koşar gelir, bir de ne görsün, hâkim kitapların altında kalmış ve katıla katıla gülmektedir…

 “Aman efendim, geçmiş olsun, ne oldu size böyle?” der.

 Emekli hâkim hâlâ gülmektedir: “Bunun böyle olacağı belliydi. Ben yıllarca kanunları çiğnedim, şimdi kanunlar benden öç aldı!”

 Bugünkü paralelci polis ve yargıçların durumuna ne çok benziyor değil mi?

 Kıssadan hisse…