67 Ülkeye tıbbı malzeme yardımı yaptık, bunu anlayamayanlar ise halen bunun tartışmasını yapıyorlar..

     Dün akşam bir televizyon kanalında : “Türkiye niye elin gavuruna tıbbı malzeme veriyor!” tartışması yaparken, hükümette , cumhurbaşkanlığına eleştiri üzerine eleştiri var..

     Vermiş olduğumuz malzemenin madde değerini bilmiyorum..

     Diyelim ki : 100 milyon dolar olsun !

     Olsun ne var , verelim, ben olaya, işin reklam yönü ile bakıyorum.. Türkiye bu süreçte çok güzel hamle yaparak, dünyanın süper güçü denilen ülkelerin üzerine çıktı, süreci çok güzel yönetti.. birde işe reklam gözü ile bakın !..

     Bir trilyon dolar harcama yapsak , böyle reklam yapamazdık, kaldı ki bir de işin insani boyutu var, İnsan insandır, dinine, ırkına, mezhebine, uyruğuna bakılmaz, hasta ise insan olarak yardım etmek zorundayız ! dinimiz bize bunu emir ediyor..

     Müslüman : herkese yardım eder, savaşta esir aldığı yaralıları da tedavi eder yeniden sağlığına kavuşturur.. ölsün diye kafasına bir taş vurmaz..

     Biz Müslümanız , Müslüman yardım eder..!

     Oysa : 100’lerce devlette , gazeteler, dergiler, Televizyonlar, İnternet Haber siteleri: “ Türkiye Sağlık’ta dünyaya örnek öldü !” Türkiye Korona Virüs Savaş Açtı” Türkiye Dünyaya yardım ediyor,” başlıkları ile haberler veriyorlar, bunun reklam değerini düşünün !

     Yardım Ulaştırdığımız Amerika Birleşik Devletleri dahil, 67 ülkede Televizyon, İnternet haber siteleri, Gazeteler, Dergiler ve tüm basın yayın kuruluşları , “ Türkiye den sağlık yardım eli geldi” başlığı atıyorsa bunun reklam bedelini hiç hesapladınız mı ?

     Birde Türkiye Sağlıkta bir numara , imajı insanların beynine yerleşti.. bunu düşündünüz mü ?

     Merhum 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ABD de Kalp ameliyatı olmuştu, zenginlerimiz ünlülerimiz, Böbrek veren çok olduğu için Hindistan’a gider, ABD tedaviye giderdi.. önceki dönem , CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bile Almanya ya gittiğini unutmuş olamazsınız !

     Bugün her şey Türkiye’nin ley hine döndü..!

     İnşallah : Şu virüs belası dünyadan kalkarsa, yurt dışı uçuşları başlarsa tedavi için bakın Türkiye kimler gelecek !..

     Türkiye de bir tek maske ve tıbbı malzeme olmasa bile Korona Virüs döneminde dünyaya yaptığımız bu reklamla , Türkiye sağlık turizm üstü olmak için dünyada tek aday olduğunu gösterdi..

     Bunu anlamayan, anlamak istemeyenler halen, bana 5 adet maske gelmedi, nidaları ile hükümeti eleştire dursun, 5 tl maske hesabını yapa dursun , Türkiye dünyada yoluna devam etmektedir..

     İstanbul da yaşayanlar görüyor ! görmeyenler için: İstanbul da özel yüzlerce hastane var, Göz için, Diş için, genel sağlık tedavisi için Avrupa ve Arap Ülkelerinden hastalar geliyordu, Antalya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezine özellikle organ nakli için hastalar geliyordu..

     Bu bilinen bir Türkiye değil , Dünya gerçeği, şimdi ise , Korona Virüsün ikinci dalgası , Eylül, Ekim, Kasım ayında dünyayı kasıp kavuracağı söylenmektedir.

     ABD de ikinci dalgada en az 200 bin kişinin öleceği hesaplanıyor..

     Türkiye : ilk vakanın görüldüğü gün, dış dünyaya kapılarını kapatır, yine Şehirlerarası kısıtlaması, sokağa çıkma yasakları koyarak virüsü Türkiye girişini başarı ile durdur ise , İstanbul da Atatürk Hava Limanı , Sancak tepe de yapılan Pandamı hastaneleri ile Dünya’ya hizmet vererek çok güzel sağlıktan para kazana biliriz..

     Bunu yapmak için de : önce biz sağlam durmalıyız, biz hasta olmamalıyız..

     Hasta olmamanın yolu da : Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığının talimatlarına uymak, ilimizde ise Valiliğimizin emir ve yasaklarına uyarak kendimizi sağlıklı tutarsak bu süreçten ülkemiz karlı çıkacaktır..

     Mübarek Ramazan ayı, sonra Bayram sonrası Haziran ayı sonuna kadar herşey normale dönecek gibi planlama yapılıyor ama her şey bizim elimizde planlama yapanların değil, bunu unutmayalım..

     Artık Maske ile yaşamayı öğrenelim, “Maskeli Beşler” gibi, evin içinde bile maske ile yaşayarak sağlığımızı korumak zorundayız..

     Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptıklarına bazılarının hayalleri bile yetişemez , bunu sizde anlayamazsınız !

    İyi günler