Sözde Kürdistan kurma hayalinde olan kanlı terör örgütü, Suriye’deki iç savaşı fırsata çevirme gayretinde. Özellikle Suriye’nin kuzeyindeki otorite boşluğunun ardından kendi kontrolündeki PYD unsurları eliyle, Esad rejiminin boşalttığı karakollara PKK bayrağı diktirdi.

İşte o noktadan sonra PKK kendisini bölgenin hakimi sandı, devlet kurma hayalini üst noktaya çıkardı ve eylem ağını büyütmeye başladı.

Şimdi özellikle son iki haftadan beri ülke gündemine oturan Şemdinli olayı, geçen hafta sonunda PKK’nın karakol baskını ve 8 şehit verilmesi, ardından da CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ü kaçırdı.

Son eylemlerinden büyük darbe yiyen  PKK ,bu yeniliğinin üstünü kapatmak için Milletvekilini kaçırdı.Başta Şemdinli olmak üzere terör olaylarındaki tırmanış üzerine, ana muhalefet partisi CHP Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmaya karar vermişti   ama olmadı.

Fakat yavru muhalefet MHP ve iktidar partisi CHP’nin tutumuna sert tepki gösterdi.

İktidar partisi AKP’de MHP de bu olaylar nedeniyle Meclis’in toplantıya çağrılmasını gereksiz buldu şimdi ne olacak.

Hükümet, “Meclis neyi görüşecek? Alınması gereken bir karar, çıkarılması gereken bir yasa mı var ki Meclis toplansın?” diye itiraz etti. Meclisin toplanması için TBMM üyesi bir milletvekilinin terör örgütü tarafından kaçırılması mı lazımdı?

Ülkenin en önemli sorunu olan bölücü terörün CHP tarafından iç siyaset malzemesi yapılmaya çalışıldığı eleştirisi oldu iktidar kanadında.

Bir de kamuoyu nezdinde CHP’yi yıpratmak için şu suçlama yapıldı.

“Bu aşamada Meclis’i terör gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırmak PKK’nın propagandasını yapmakla eş değer. PKK da zaten bunu arzuluyor, siyasetin ana gündemine oturmak, kendini olduğundan daha güçlü göstermek istiyor. Bu çok açık ortada iken CHP, yine BDP ile aynı çizgide buluştu” denildi.

Her iki siyasi parti de ‘Meclis toplansın’ diyor. CHP kimin değirmenine su taşıyor?”

Suçlama ağır; CHP terörü, şehitleri iç siyaset malzemesi yapmaya çalışmak ve PKK’nın değirmenine su taşımakla suçlanıyor iktidar tarafından.

Fare dağ doğurdu;

Şimdi ne olacak alın size kocaman bir kaya terör örgütünün inlerinin ağzını kapatın, kapatabiliyorsanız.

CHP’nin olağanüstü Meclis toplantı çağrısı MHP tarafından “boşa vakit harcamak” olarak nitelendi. Adeta “hükümeti rahat bırakın, terör mücadelesine daha fazla odaklansın” demeye getirdi.

Hükümet iyi odaklandı, teröre karşı, PKK’nın bu ülkede kaçırmadığı milletvekili kalmıştı onu da yaptı sonunda buyurun buradan bakalım.

Eli kanlı teröristler bundan sonra kimi, kimleri kaçıracaklar, sıra kimde?

Teröre karşı  Güneydoğu coğrafyasında sürdürülen zorlu mücadelenin boyutu çoktan aşmıştır.Bu boyut kuzey ırak’ dan sonra kuzey Suriye bölgelerine ulaştı.

Mecliste gurubu bulunan siyasi partiler, birbirlerine karşı terör ve Kürt meselesi üzerinden en ağır suçlamaları, hatta hakaretleri yöneltmek yerine birbirlerine destek vermeli ve bu terör illetine karşı ortak tavır almalıdırlar.

Sıra kimde?

Düşman belli, dost değil bunlar.

Terör’den ölmek için doğmadı kullar.

Milleti oyalamakla geçiyor yıllar.

Yeter artık sıra kimde.

 

Hem öldürdü, hem kaçırdılar.

Bu millete ölü şerbeti içirdiler.

Kardeşi kardeşe düşürdüler.

Yerer artık sıra kimde.

 

Ülkeyi yönetenler gelsin söze.

Kanlı örgüt gelmeli dize.

Türk Milleti dönsün artık öze.

Yeter artık sıra kimde.

 

Karakoç, söyler sözünü.

Bu millet bulmalı artık özünü.

Kürt, Türk’e verse de kızını.

Yeter artık sıra kimde.