Akşam şöyle biraz haber izleyelim dedim. Ben de katil olacaktım çünkü cinayetler ballandırılarak anlatılıyor.

Haber Başlıkları: Karısını 21 yerinden bıçakladı!

Otobüs şoförüne yumruk attı.

Üç kafadar sınıf arkadaşını bıçaklayarak öldürdü.

Yol kesen bayan sürücü.

Korna Çaldın Kavgası.

Komşusuna kızdı arabasını yaktı!

Sokak ortasında sevgilisine dayak.

Allah aşkına bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içinde hiç iyi ve güzel bir şey olmuyor mu? Bir güzellik yapan yok mu?

İyi ve güzel olan haber verilemez mi?

Ben 40 yılı aşkın bir gazeteciyim. Meslektaşlarımız kusura bakmasınlar, şiddet olaylarını televizyon kanalarımız teşvik ediyor.

Birincisi Mafya dizileri ile herkes kabadayı oldu.

Gaziantep’e evinin bahçesine kuyu eşen, komşusunu öldürüp kuyuya atarak üzerine beton döken, bu olayı nereden öğrendiğini sanıyorsunuz?

İstanbul da aynı okula giden 14 yaşında üç arkadaş. Maddi durumu iyi olan okul arkadaşını öldürerek, cüzdanını saatini alıp gidiyorsa, yani Gasp ve Cinayeti birlikte işliyorsa bunu babası mı öğrettiğini sanıyorsunuz?

14 yaşında çocuk birden beter üç arkadaş çete oluyorlar, aynı okulda ki arkadaşını bıçaklayarak öldürüp soyabiliyorlar. Bu haberi ballandırarak versek yarın diğer okullarda aynı olayı yapan çocukları görmeye devam ederiz.

Türkiye de bir otobüs şoförüne saldırı furyası başladı gidiyor, nasıl olsa otobüsün iç kameraları görüntü alıyor akşam televizyonlara çıkarak meşhur olacak bunu gören otobüs şoförlerine saldırıyor.

Bazı televizyon kanallarımız kınayarak veriyor bazıları ise ballandırarak veriyor sonuç Türkiye de hemen her gün bu türden bir olay oluyor.

Apartmanın kapısına yakın yer sen park yaptın ben yaptım kavgası, sonra gece bir bidon benzinle komşu arabasını yakan, camını kıran, çizen, lastiğini kesen haber oldukça bu sayı artıyor.

Televizyon da Mafya dizisi veya sinema filmi yapılabilir ama bunun sonunda, Polis ve Yargı damgasını vurması gerekir.

Bu işe soyunan şunu bilmeli ki: Devlet eşkıyaya gereken dersi verir dememiz gerekir. Bunu da göstermemiz gerekir.

Şiddet filmleri, dizileri yayınlandıkça, herkes kabadayı oluyor, gücü yeten gücü yeteni öldürüyor, dövüyor, bıçaklıyor asıyor kesiyor.

Canı sıkılan otobüs şoförünü dövüyor, olmadı komşusunu öldürüp kuyuya atıyor, eşini bıçaklıyor, sevgilisini herkesin gözü önünde dövüyor, kan kaster bir toplum haline geldik.

Çare: Televizyon, internet, gazete başta olmak üzere sosyal medya dahil bu tür haberlerin yayınlanması yasaklanması yayınlayana ise o katil kadar ceza verilmesi gerekiyor.

Basın Özgürlüğü değil bunun adı: Cinayette azmettirmektir.

Bir örnek vermek istiyorum: Ayakkabı yapıştırıcısı veya çeşitli yerlerde yapıştırıcı olarak kullanılan kimyasal yapıştırıcı, bir marka ismi ile Bali çekme haberi o zaman tek kanal olduğu dönemde TRT de yayınlanması ile içki parası bulamayan gençler bali çekmeye başladı.

Oysa: Bu yapıştırıcı 100 yıldır Ayakkabı sektöründe kullanılıyor kimse de koklamıyordu. Bir haber Türkiye de binlerce balici ortaya çıkardı.

Kapkaçı bilmeyen Türkiye Televizyondan kapkaçı öğrendi, Kadın cinayetlerini öğrendi, mafya ve haraç almayı öğrendi o zaman TBMM bu konuda kanun çıkarmalı ve toplum korunmalıdır.

Eğer biz bunu yapmazsak: Herkes kendi rajön kesmeye kalkarsa ortada devlet düzeni diye bir şey kalmaz.

Cezayı Mahkeme verir: Polis, Asker güvenlik güçleri suçluyu yakalar mahkemeye getirir yargı cezasını verir ve cezasını çeker.

Bizden söylemesi.

İyi günler…