Sevdiklerinizle, ailenizle “ Rüyada gibi kahvaltı yapmak “ istiyorsanız, çok uzaklara gitmeyin size Tekirhan yeter.

Pazar günü Göksun ‘dan davet aldık. Sabah erken yola çıkalım, Tekirhan da Muhammet Şirikci ve Ali Şirikci kardeşimizin misafiri olalım diye gün öncesinden hesap yaptık..

Köroğlu – Eyvaz misali ilk durak sabah Tekirhan oldu.

İşin başında mutfakta Muhammet Şirikci görünce mutlu oldum keyif aldım çünkü işin kanunu bu, kendi işini kendin yapacaksın!

Kahramanmaraş’tan, Gaziantep den çevre illerden birçok yerden buraya bir Rüyada kahvaltı yapmak, keyifli bir Pazar geçirmek, günün yorgunluğunu atarak mutlu olmak, ağız tadına, keyifli, neşeli ve huzurlu olmaya aday aileler rüya gibi bir Kahvaltı için gelmişler. Bizde rüyalarına ortak olduk

İnsan çeşitli rüyalar görür, iyi olan olur, kötü olan olur, Rüyada kahvaltı yapmak, hayatta hep hayırlı olanla karşılaşmaya ve kötülüklerden uzak olmaya işaret eder. Hayata dair güzel gelişmelerin yaşanacağına ve sürpriz olayların olacağına delalet eder, derlerse de burada rüyayı anında yaşamak mümkün. Bir günlük tatil, bir günlük rüya için buyurun Tekirhan’a.

Ciğer kavurması, sahanda yumurta, melemen, reçel çeşitleri, yağ ve bal, yağlı ekmek, kaşarlı ekmek, Tekirhan’a özgü ekmek, Tahin Pekmezi, kahvaltı tabağı ile çok geniş serpme kahvaltı insanı gerçek manada Rüya alemine götürüyor.

Uykudayım uyanmak istemiyorum diyorsanız: Buyurun Tekirhan’a Rüyada kahvaltı masası görmek, sofradaki nimetin ve hane içindeki bereketin hiç eksik olmasın diye dua edeceğiniz güzel bir mekan da rüyaları yaşayın.

Tekirhan daki ekmeğin sırrı nedir diye sordum: abi buranın suyundan ekmek böyle güzel oluyor dedi. Tekir ekmeği güzeldir, diyor.

İşin doğrusu: Hacı Hanım, ekmek istesek eve götürmeye dedi, bizde biraz utandık, vaz geçtik ama orada ekmek satsa satılır böyle güzel bir ekmek yakın bölgede çıkmıyor.

Hani sözün başında dedim ya: Rüya gibi Kahvaltı ya: Burada rüyada bir sabah ekmeği yemek de elinizde. Bir gün sabah erken kalkar sabah namazdan sonra Tekirhan gidip kahvaltı yapıp gele bilirsiniz.

Servis ve hizmet çok güzeldi.

Şehrimizin güzelliklerini bir bir saymak gerek, güzelliklerini ortaya çıkarmak gerek, bunun için Süleymanlı Ilıcası, Döngele Ilıcası Orkis, Ekinözü İçmeleri, Mado, Kervanhan, Akdo gibi güzel mekanları bir bir işlemek gerek. Anlatmak gerek onlara da hak ediyorlar.

Servis ve hizmet Tekirhan da çok güzeldi, diğer tesislerde de güzel ama burada gerçek bir rüya gibi kahvaltı yaptık. Tereyağ, bal, reçel, peynir, çayımız geldi.

Peşinden Ciğer kavurması, sahanda yumurta, Yağlı ekmek, Kaşarlı ekmek, Melemen, ve çaylar peş peşe gelirken, sıcak ekmek ki elimizi yakıyor.

Tüm bunları bir arada görünce bize şu sözü söyletti. Rüyada Kahvaltı Hazırladığını Görmek, servisi görmek böyle bir şey olsa gerek dedik.

Muhammet Şirikci, kaptan köşkünde değil, işin mutfağında her alanla ilgileniyor, böyle olunca kahvaltı aksamadan anında servis yapılıyor. Hazırlıklar mükemmel kahvaltı hazırladığını gören kişinin hem sağlığı ve morali hem de keyfi yerine geliyor.

Hava güzel sabah sazağı hafif vuruyor, insanın iştahını açıyor.

Kavak yaprakları bir başka yeşil bir başka güzel, insanlar mutlu, rüyada gibi kral sofrasında mutlu bir Pazar geçiriyorlar.

Sıcak ekmek, tereyağ, bal, Tekir domatesi, salatalığı doğal ürünleri ile kahvaltıya ayrı bir renk katan yöresel ürünler ile insanlar daha mutlu olduklarını Tekirhan da kahvaltı rüyasının yaşadıklarının gördüm.

İyiye iyi, kötüye kötü demek benim görevim:

Bir zamanlar: Hani bunun tuzu biberi! diye sorduğum usta, “Abi sen yaşlısın ya, tansiyonun çıkar diye tuz biber atmadım demişti,” benim tansiyon o zaman tavan yapmıştı..

Kebap olurda tuz biber olmaz mı? ama kalifiye elaman bulmak çok zor bir iş bugün halka yönelik hizmet sektörünün en büyük sorunu eleman sıkıntısı..

Bu sebeple eleştirmek kolay , bir de işletme sahiplerinin ne çektiğine bakmak gerekir..

Bu sebeple Tekirhan ekibine güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum..

İyi günler…