31 Mart Yerel Seçimleri ittifakların yarıştığı bir seçim oldu. Görünen o ki Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi, çok partili sistemi kaldırmıyor. Bundan sonraki seçimlerde de ittifaklar göreceğiz.

Kahramanmaraşlıların tercihi değişmedi, yine iktidara tam destek verdi. Büyükşehir ve on ilçede Cumhur İttifakı başkan adaylarına yetkiyi teslim etti. Nurhak’ta yine CHP’li başkana teslim edildi.

Vatandaş tercihini yaptı, seçim bitti, sandık ortadan kalktı, şimdi hizmet zamanı. Seçilen belediye başkanları kendisine oy veren vermeyen herkese eşit mesafede hizmet götürmeli. “Gönül Belediyeciliğini” ortaya koymalı.

Başkanların bir kısmı mazbatasını aldı, almayanlarda bugün yarın alıp hizmet için kolları sıvayacaklar.

Yeni seçilen çiçeği burnunda bazı başkanlar makam odalarının kapısını söktü, Elbistan makam koltuğunu yaktı. Herkesin başkanı olacağız mesajını verdiler. Gerek var mıydı? Bence yoktu. Zaten başarı, hizmetle ölçülecek. Yakıp sökmeye ne gerek var? Bu hareketler çok iddialı hareketler, en ufak hatalarında vatandaş da basın da hesabını sorar.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, başarı hikayesi yazan başkanlar. Tecrübeleriyle bu dönem daha iyi hizmetlere imza atacaklar. Her zaman da övgüyü hak ediyorlar. Rakiplerinden çok parti içi siyasi rakipleri onları engellemeye çalışsalar da halk sandıkta sahip çıktı.

Burada en çok merak edilen ise belediyeciliğin kitabını yazan Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Hayrettin Güngör’ün performansı. Seçim çalışmaları boyunca hep ayağı yere basan projelerden bahsetti. Yerel kalkınmanın önünü açacağını söyledi. Elbette biraz zaman tanımak lazım. Başarılı olacağını da düşünüyorum.

Kuşkusuz belediyecilik ekip işidir, Sayın Güngör de kendi ekibini kuracaktır. Bakalım kimler kalacak, kimler gidecek, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Hizmet beklentimiz yüksek.  

Tekstil sektöründe Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biri olan şehrimiz, artık diğer değerleriyle de gelişmeli.

Yarım kalan projeler bitirilmeli,  seçim beyannamesinde vaat edilenler yapılmalı, çözüm bekleyen sorunlar giderilmeli. Tabi bütün bunlar el birliğiyle yapılmalı. Milletvekilleri, STK’lar, Muhtarlar, Kurumlar birlikte hareket etmeli. Belediye başkanları yalnız bırakılmamalı. Ben değil biz kavramı ön plana çıkmalı.

Bu dönem en az başkan adayları kadar muhtar adayları da kıyasıya yarıştılar. Seçilen başkanların yol arkadaşları olacaklar, mahallelerine hizmet edecekler. Hepsine başarılar diliyorum.

Evet, seçim bitti şimdi hizmet zamanı. İktidara bu kadar büyük destek veren şehir olarak, hak ettiğimiz hizmet ve yatırımları en hızlı şekilde almak temennisi ile seçilen tüm başkanlara başarılar diliyorum.