İnsanın etiketi, makamı, statüsü ne olursa olsun dost biriktirmeli.

Hayatı tam bir başarı öyküsü olan Kervan & Alpedo Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sami Kervancıoğlu, Kahramanmaraş’ın ve Türkiye’nin gurur markası haline gelirken işinin hiç de kolay olmadığını hepimiz tahmin ederiz. Başarıya ulaşan hiçbir yol dikensiz değildir.

Düşünün yıllar önce Sakarya Mahallesinde küçük bir pastanede temelleri atılan başarı hikayesi ile Türkiye’de 115 bin noktaya ulaşmış ve 16 ülkeye Alpedo Markası ile ihracat yapıyor. Belki kendisi bile bu kadarını beklemiyordu hayal bile edemiyordu.

Binlerce kişiyi istihdam ederken, bir yandan da daha fazla ülkeye ihracat yapma gayreti içerisinde sosyal sorumluklarını da ihmal etmeyen, aidiyet duygusunu hiç kaybetmeyen mükemmel bir insan Sami Kervancıoğlu.

Kendisine verilen her görevi layıkıyla yapan biri ki; MÜSİAD Başkanlığı döneminde bunu fazlasıyla kanıtladı. Derneğe kurumsal kimlik kazandırdı. Çalıştaylar düzenledi. Sektörlerin markalaşması için büyük çaba sarfetti. Her zaman birlik olma çağrısında bulundu. Ben değil biz diyebilmenin önemine dikkat çekti, gayret gösterdi.

Kahramanmaraş’ın adının duyulması özellikle de gastronomi turizminin gelişmesi adına durmaksızın çalışıyor, birçok konuda öncülük ediyor. Elini taşın altına koyuyor. İstiyor ki tek ben değil, şehir kazansın.  

Hiçbir zaman ben bir markayım diyerek böbürlenmedi, insanlara tepeden bakmadı, hiçbir zaman tevazuu elden bırakmadı. İşte asıl başarı budur insan olmak.

Daha önce Kent Kulisi’nde program partnerim Duayen Gazeteci Mehmet Fiskeci, kendisinin milletvekili olacağı iddiasında bulunmuştu. Belki de böyle kıymetli bir insanı siyasette görmek istiyordu.

Kendisine sorduğumuzda siyaset düşünmediğini söyledi. Ama keşke milletvekili olsa. Çok da başarılı olacağına inanıyorum. Aynı zamanda Kahramanmaraş için ve başarılı bir iş insanı olarak iş dünyası için büyük katkı sağlayacağına eminim.

Şuna da eminim büyük bir oy potansiyeli var. Daha ne diyeyim siyasi partilere duyurulur.