Whey protein ergojenik öğelerin yani besin takviyelerin bir çeşididir. Süt proteini olarak da geçer. Kendi arasında üç çeşide ayrılır. Konsantre whey, izole whey ve hidrolize wheydir. Konsantre whey laktozu parçalanmadan bulunan protein tozlarıdır. İzole whey ise laktozsuz bir biçimde kişilere sunulur. Aynı zamanda içerisinde sıfır karbonhidrat ve sıfır yağ değeri bulunur. Hızlı bir şekilde emilim sağlar.

Hidrolize whey ise izole wheyin tamamen peptidlerine ayrılmış bir şekilde sunulmasıdır. En hızlı emilim gösteren whey protein çeşididir. Aynı zamanda en kaliteli ve en pahalı olanıdır. Sporcular tarafından sıklıkla da tercih edilir.

Whey Protein Kimler Tarafından Kullanılır?

Whey protein sporcular tarafından sıklıkla tercih edilen protein tozlarından birisidir. Sporcuların günlük hayatlarında öğün olarak kullanmasında herhangi bir sıkıntı yoktur. Aynı zamanda hidrolize whey çeşidi antrenman anında ve antrenmandan sonra da kullanıma uygundur.

Protein tozlarından yararlanmak, vücudunuzu daha güçlü ve sağlıklı bir hale getirmek, kaslarınızı güçlendirmek, kaslarınızı onarmak için sizler de https://www.protein34.com/whey-protein sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi