AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal beraberinde AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile birlikte Kahramanmaraş’ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Ünal, konuşmasında pandemi sürecinde emek gösteren sağlık personeline, vefa destek grubu çalışanlarına, emniyet ve jandarma teşkilatına teşekkür etti.

Oluşturulan pandemi kurullarında belediye başkanlarının valilerle beraber çok güzel bir çalışma yürüttüğünü dile getiren Ünal, bugün gelinen noktada Kahramanmaraş pandemi sürecini çok sorunsuz şekilde atlattıysa bunun en temel sebeplerinden bir tanesinin kente yapılan sağlık yatırımları olduğunu aktardı. En büyük teşekkürü de halkın hak ettiğini sözlerine ekledi.

KAHRAMANMARAŞ’IN KORONOVİRÜS TABLOSU

Kahramanmaraş’ta koronovirüs son vaka durumunu açıklayan Ünal; “ Şu ana kadar Kahramanmaraş’ta 20.793 kişiye test yapıldı. 1.170 vaka tespit edildi. 174 vatandaşımız hastanede tedavi görüyor. 983 vatandaşımız iyileşti. 47 sağlık çalışanımız virüse yakalandı. Şu anda 4 sağlık çalışanımız hastanede tedavi görüyor. Yoğun Bakımda yatan 7 vatandaşımız entübede yatan 3 vatandaşımız var. 23 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yatak doluluk oranımız % 45. Yoğun bakım ve entübe yatak doluluk oranı % 65” dedi.

Editör: Haber Merkezi