Tedavi gören Psikiyatri hastaları tarafından yapılan el emeği göz nuru eserlerin sergilendiği etkinliğe İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal SÜRGEÇ, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık Ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşe TAŞKIRAN, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih AKŞAM, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yrd. Özlem ABDURAHMANOĞLU Hastane Başhekimi Uzm.Dr. Vehbi ŞİRİKÇİ, Hastane İdarecileri, Psikiyatri - TRSM Çalışanları ile hastane personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ, hastalara uygulanan terapi ve tedavi uygulamalarıyla hastaları topluma kazandırdıklarını söyledi. Öksüz, “Bugün burada Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinde Toplum Ruh Sağlığı Hizmetleri adı altında yapılan iş ve uğraşı terapilerini görmekteyiz. İl genelinde 1234 hastamız Toplum Ruh Sağlığı Hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Burada iş, uğraşı, grup ve diğer terapi şekillerinde hastalarımıza destek vermekteyiz. Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde bulunan hastalarımıza uygulanan terapi ve tedavi uygulamaları ile hastaları topluma kazandırarak, kendi ihtiyaçlarını ve gün içinde yapacakları işleri yerine getirebilecek hale getirmeye çalışıyoruz. Bu sergide de hastalarımız tarafından meydana getirilen ürünleri sergilemekteyiz. Psikiyatrik hastalıklarda tabi ki rehabilitasyon çok önemli, fiziksel engeli olan hastalarda da rehabilitasyon çok önemli. 1900’lü yılların başında rehabilitasyon hizmetleri tüm dünyada daha hızlı seyretmiş ve 2. Dünya Savaşı’ndan sonda da artmıştır” ifadelerini kullandı.

Hastaların sosyal anlamda becerilerini geliştirdiklerini ve bin 234 hastaya hizmet verdiklerini dile getiren İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Ali Nuri ÖKSÜZ, “Bildiğiniz gibi insanda değişim iki şeyden başlıyor. Birisi bilinç seviyesi dediğimiz değişim, bilişsel ve zihinsel süreçlerdeki değişim. İkincisi de davranışsal anlamda değişim. İnsanların düşüncelerini değiştirmesi biraz zordur, burada önemli olan davranışlarımızı değiştirmek. Davranış değişikliği daha kolaydır. Bu tür uğraşılarla hastalarımızda davranış değişikliği sağlamayı amaçlamaktayız. Bu etkinliğin düzenlenmesi sürecinde Toplum ve Ruh Sağlığı Hizmetlerinde tedavi gören tüm hastalarımıza ve emeği geçen değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi