Karaaslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “1992 yılında eğitim-öğretime açılan Hastanemizin son durumu bugünden itibaren (Perşembe) itibaren eski hastanede hasta kabulünü bitirdik. Yeni hastanemize yeni alınan cihazları monte ettik, şu anda Acil Ünitemiz, Ameliyat hane ve yoğun bakımlarımız hazır durumda Cuma, Cumartesi ve Pazarda Servis kısımlarını bitirmiş olacağız 02 Aralık Pazartesi günüde büyük ihtimalle hasta kabulüne başlayacağız.

Hastane inşatı için yaklaşık 200 Milyonu geçti, 119 bin metrekare kapalı alanımız mevcut ki bu Kahramanmaraş’ın kapalı alanı olarak en büyük hastanesi, yani eksi para ile 200 trilyon, yeni para ile 200 milyon para harcandı, bu gün yani 28.11.2013 günü itibarı ile da hastanemizin geçici kabulünü yaptık. Hastanemizin içine bu yıl ek ödenekle beraber 14 Milyon lira harcadık. Niye 14 Milyon lira aslında hastanemiz 2014 yılının sonunda açılacaktı ama erken açılmasından dolayı açılışı erkene çektiğimizden dolayı Rektörümüz Fatih Karaaslanının destekleri ile bütün cihazları son model cihazları ile değiştirdik, bu cihazlar dünyada kullanılan en modern cihazlardır, doktorlarımızın çok rahat bir şekilde kullanabildikleri cihazlar.


İnşallah 2014 yılı içerisinde hastanemizin 28 Milyona kadar yeni ödenek çıkarıldı, bu ödeneklerinde gelmesi ile çok az bir eksikliğimiz kalacak yani buda neredeyse yok denecek kadar az,

Biz hastanemize ilk aşamada Anjiyo cihazını naklettik, ikinci olarak EMAR ihalemiz yapıldı yenisi geliyor, son model ikinci Tomografimiz geliyor ve yine yeni açtığımız Tüp Bebek ünitesi hizmete giriyor, çünkü bu Bölgemizde büyük bir eksiklikti, Artık hastalarımız Gaziantebe gitmeyip Gaziantepten buraya hastalar gelecek, Bu işlerin yapılması sırasında bizlere son derece destek olan Sayın Milletvekillerimize ayrıca Rektör hocamız Sayın Karaslanıda unutmayalım hapsine çok teşekkür ederim. Tüp Bebek merkezi bizi iyi bir seviyeye getirecek ikicisi Onkoloji servisimi! Çok geniş bir Onkoloji servisi açıyoruz artı Radyasyon onkolojisi ve Nükleer Tıp bölümümüz açılıyor. Bunlar hiç hastanemizde ve Kahramanmaraş’ta olmayan bölümler, ilk aşamada Yoğun bakımlarımız iki kat arttı ve yoğun bakımlarımız ihtiyaç oldukça açılacak, Hastanemizde ilk aşamada 300 yatağı açabiliyoruz çünkü personel eksiğimiz var Bakanlıktan başta hemşire olmak üzere personel talebimiz oldu eğer bu desteği alabilirsek toplam yatak sayımız olan 600 yatağı açabiliriz. Şu an 100 civarında Akademisyen hocamız var yeni gelecek olan 40 hocamız daha bize katılacak hemşire sayımız yaklaşık 250 civarında ama çok yetersiz bir sayı bize an az 500 hemşire lazım, diğer kadrolarımızda çok yetersiz kadro talebimiz onaylanırsa özellikle hemşire talebimiz çok rahatlayacağız. Biz Kadro ve diğer eksiklikleri tamamladığımızda Kahramanmaraş’ın hatta bölgenin Kalp damar cerrahi merkezi, kardiyoloji merkezi, yeni doğan yoğun bakım ünitesi, anestezi yoğum bakım ünitesi ve diğer yoğun bakım üniteleri ile birlikte çok önemli bir sağlık merkezi olacağımızı söyleyebilirim.


Burdan sizim aracılığınız ile Kahramanmaraş’lılara bir müjde veriyorum, Kahramanmaraş’ın en lüks doğumhanesini açıyoruz, 10 tane tek kişilik odalarda anne karnındaki çocuğun durumun gösterecek her an doktor kontrolünde tutulacak cihazlar mevcut, müdahale odaları doğum odaları 4 tane doğum odamız ver tek kişilik yani Kahramanmaraşta en önemli doğum merkezi olacağımızı söylüyoruz.

Kahramanmaraş halkı çocuk istediği müddetçe biz gerekli önlemimizi aldık.


02 Aralık 2014 Pazartesiden itibaren halkımızı bekliyoruz ilk günler olabilecek aksaklıklardan dolayı şimdiden özür diliyoruz ama onlara çok rahat ve çok lüks bir hastane yaptığımızın müjdesini vermek ve onları burada ağırlamaktan ve onların sorunlarını çözmekten onur duyacağımızı ifade etmek istiyorum.”




Editör: Haber Merkezi