Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, Yönetim kurulu üyeleri ve sağlık çalışanları Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde toplanarak, sağlık çalışanlarına şiddete tepki gösterdiler.

Aynı zamanda, ellerinde pankartlarla da tepkilerini ortaya koydular.

Grup adına konuşan Sağlık-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, sağlıkta şiddet olaylarına karşı tek yürek olunması gerektiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının her ortamda fedakarca çalıştığını ifade eden Demirci; “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyoloji kliniğinde görevli meslektaşımız, kardeşimiz Serhat İğci kendini bilmez hasta yakınları tarafından alçakça bir saldırıya uğramış ve darp edilmiştir. Meslektaşımızın hayati tehlikesi söz konusu olup, halen Yoğun Bakım Ünitesinde gözlem altında tutulmaktadır. Serhat Kardeşimizin bir an evvel sağlığına kavuşarak, hizmet vermeye başlaması en büyük temennimizdir. Bu gün burada artarak devam eden sağlıkta şiddet olaylarına karşı tek yürek olduğumuzu göstermek için toplanmış bulunuyoruz.

Serhat Kardeşimize yapılan bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, böyle olayların bir daha yaşanmaması adına; adaletin tesisi noktasında mahkemelerimize güvencimizin tam olduğunu bildiriyoruz.

Halkımızı; gece gündüz demeden kendilerine fedakârca hizmet eden sağlık çalışanlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz. Sağlık Çalışanlarının da sizlerin birer kardeşi, evladı, olduğunu hatırlatmak isteriz.

Biz Sağlık Çalışanları, Bayram demeden, Hafta Sonu demeden, Ailesinden, çocuklarından ödün vererek büyük bir özveri ile çalışıyoruz. OECD ülkelerine göre yarı sayıda hekimimiz ve sağlık çalışanımız olmasına karşın, dört kat fazla hasta bakmakta, 24 saat gözümüzü kırpmadan nöbet tutmakta ve can kurtarmaktayız. Görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan sağlık personeli, ne yazık ki her geçen gün daha fazla psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadır.

Ülke genelinde, sağlık çalışanlarına şiddet artarak devam etmektedir. Bu olaylar artık münferit olmaktan çıkmış, bir sağlık terörü halini almıştır. Sağlıkta şiddeti engellemeye yönelik sendikamızın talep ettiği caydırıcı yasaların bir an önce çıkarılarak hayata geçirilmesi gerekliliğini bir kez daha yaşayarak acı bir şekilde tecrübe etmiş bulunmaktayız.

Sağlıkta şiddete yol açan nedenleri bugüne kadar birçok defa dile getirdik. Ancak geldiğimiz noktada bu sebepleri tekrar etmektense, tüm sağlık çalışanlarının, yöneticilerin ve halkımızın bu üzücü olayların sona erdirilmesi konusunda ortak tavır göstermesi gerektiği aşikardır.

Sağlık alanında yaşanan her şiddet olayı, sağlık hizmetlerini aksatmakta ve sağlık çalışanlarının halkımıza kaliteli sağlık hizmeti vermesini engellemektedir. Halkımızı bu konuda sağduyulu olmaya, kendisine hizmet eden sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya tekrar davet ediyoruz.

Son olarak; Serhat kardeşimize acil şifalar dilerken, saldırganların en ağır şekilde cezalandırılması istiyoruz. Sağlık Çalışanlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğimizi ve tüm hukuksal sürecin takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna saygıyla duyururuz” diye konuştu.    

    

Başkan Bünyamin Mutlu Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri, darp edilen sağlık çalışanı Serhat İğci’yi de ziyaret ederek, geçmiş olsun temennisinde bulundular.

Editör: Haber Merkezi