Sanko Park Sağlık Kulübü tarafından Sanko Park’ta düzenlenen “Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenmenin İncelikleri” konulu sunumda katılımcıları bilgilendiren Mavi, oruç tutanların sağlığının korunması, orucun kolay tutulması ve Ramazan’ın doğası gereği sahur beslenmesinin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.

   
   Mavi, “Ramazanı, yıl boyunca tükettiğimiz yiyecek kalıntılarının (ağır metaller, antibiyotik ve hormon artıkları) ve yüklendiğimiz ruhsal ağırlıklardan arınmak için fırsat olarak değerlendirebiliriz” dedi.

   Ramazan ayı boyunca lif içeren, yavaş sindirilen ve genel olarak kompleks karbonhidrat olarak adlandırılan besinler tüketilmesini öneren Mavi, sindirimi yavaş olan gıdalar sayesinde iftara kadar daha az acıkılacağına vurgu yaptı.

  Oruç tutanların iftardan sonra bol su içmesini öneren Mavi, kolalı içecek ve meşrubatlardan, meyve suyu konsantrelerinden, bol şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durulmasını istedi.

   Sindirim sisteminin sağlığı için çiğ sebze, salata ya da zeytinyağlı sebze, meyvelerden karpuz, kavun, üzüm, incir ve muz gibi glisemik indeksi yüksek olanların tercih edilmemesini öneren Mavi, “Besin çeşitliliğine önem verin. Süt, yoğurt, et ,ekmek, sebze, meyve ve yağ gurubu öğününüzde mutlaka bulunmalı. Posa, lif oranı yüksek besinlere öncelik verilmeli” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi