Yüzme ile birlikte farklı spor dallarında Onikişubat ve tüm Kahramanmaraşlılara hizmet verecek olan tesisi, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 65. Hükümet Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç ve Uğur Dilipak ile birlikte açtı.

Piri Reis Mahallesinde bulunan kapalı yüzme havuzu açılış programı; Onikişubat Kaymakamı Mustafa Çek, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Ak Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Ak Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Ak Parti Onikişubat İlçe Teşkilat Üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

 Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, göreve geldiği günden beri gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını belirterek şunları ifade etti: “3,5 senelik çalışmamız esnasında Piri Reis Mahallemize de çok büyük hizmetler yaptık. Bundan önce açılışta beraberdik yine, Kapalı Pazar yeri yaptık. Çocuklarımızın eğitimlerine katkı bulunmak için eğitimlerini, ders çalışmalarını daha iyi ortamlarda sağlamaları için bilgi kültür evi yaptık. Şimdide sağlıklı nesiller yetiştirmek için Spor Yapalım Sağlıklı Kalalım Projesi kapsamında bu defa da Piri Reis Mahallemizde Kapalı Yüzme Havuzumuzun açılışında hep beraberiz.”  

Vatandaşların sağlıklı ve spor yapan nesiller olması için tüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Mahçiçek, “Değerli hanım kardeşlerimiz hafta da üç gün burada gelip yüzeceksiniz. Hafta da üç gün burası sizin. Üç gün de bey kardeşlerimizin. Buraya geldiğiniz de sizden para istenmeyecek, çocuklarımızdan da istenmeyecek. Geleceksiniz, içeride fitness takımlarımız var onları kullanacaksınız, daha sağlıklı, daha güzel bir hayat yaşayacaksınız. Biz daha güzel,  yaşanabilir bir Onikişubat oluşturmak için bütün gayretimizle arkadaşlarımızla beraberiz. Tesisimiz hepimize hayırlı olsun”  dedi.

65. Hükümet Başbakan Yardımcısı ve Milletvekili Veysi Kaynak, ise yaptığı konuşmasın: “Onikişubat Belediyemizin yaptığı hizmetler geleceğe yatırımı olan hizmetler günlük hayatımızı rahat idame ettirmemiz için tozdan, topraktan, çamurdan korunmamız için yapılan yatırımlar varken, bir yandan Türkiye’mizi emanet edeceğimiz gelecek nesillerimizi iyi eğitmenin çalışmalarını görüyoruz. Bu tesisin ve bilgi evinin; fikri hür, vicdanı hür ve kötü alışkanlıklar yerine, sporla, eğitimle, okumayla geleceğe hazırlamak istediğimiz çocuklarımıza ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Milletvekili Uğur Dilipak,  “Böyle güzel hizmetleri görmek, hep birlikte bu güzel anları yaşamak gurur verici ve onur duyucu bir olay. Böyle güzel yatırımların geleceğimiz ve insanlarımız için ne derece önemli olduğunu görüyoruz. Kahramanmaraş her zaman daha fazlasını hak ediyor. Maraş’a yapılan yatırımları hep birlikte görmemiz lazım. Sadece bu mahalleye yaptığımız yatırımlar 7-8 Trilyon. Bu çalışmalar da emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tesisimiz hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Milletvekili İmran Kılıç, “Bütün amacımız insanımıza hizmet etmek, Türkiye eski Türkiye değil, Kahramanmaraş’ta eski Kahramanmaraş değil. Her alanda yapılan, yapılacak olan hizmetler vardır. Bütün amacımız, şehirlerimizi yaşanır hale getirmek, gençlerimizi, sağlıklı eğitimli, donanımlı yetiştirerek yarınımızı onlara güvenle ve yüz akıyla teslim edebilmektir. Bu tesisimizde onlar için sosyal yaşam alanı olacaktır. Yüzme havuzumuz Piri Reis Mahallemize ve Kahramanmaraş’a hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi