Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Güzelyurt Mahallesi'nde yaşayan ve Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesinde teknik hizmetli olarak çalışan evli, 38 yaşındaki İbrahim Akansu, yaşam hikayesiyle dikkati çekiyor. Çevresinde neşeli tavırlarıyla tanınan Akansu'nun, 1995'te yüzmek için yüksekten suya atladığında boyun kemikleri kırıldı. Adana'da ameliyatla sağlığına kavuşan Akansu, burada kalbinin sağda, aynı şekilde diğer organlarının da ters tarafta bulunduğunu öğrendi. Doktorların, "Bunun milyonda bir olduğunu" belirttiği duruma zamanla alışan Akansu, yaşamını sağlıklı bir şekilde sürdürdü.

Beş yıl önce de böbreğinin iflas ettiğini öğrenen Akansu, geçen yıl annesinden yapılan nakille sağlığına kavuştu. Çalıştığı okulda hem idareci hem de çalışanlarca sevilen Akansu, yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen azmiyle hayata tutundu. İbrahim Akansu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalbinin sağda, diğer organlarının da terste olduğunu 13 yaşındayken öğrendiğini söyledi. Adana'da tedavi olurken doktorların kalbi ve diğer organlarının ters tarafta bulunmasının milyonda bir olduğunu söylediğini anlatan Akansu, "Organlarımın hepsi ters yönde. Bu şekilde hayatımızı sürdürüp gidiyoruz. Hem böbrek nakli hem de organlarımın ters yönde olması nedeniyle bir zorluk yaşamıyorum." dedi.  Askerde doktor 'Öyle şey mi olur, saçmalama' dedi

2004'te vatani görevini yaparken apandisit ameliyatı olduğunu, bu sırada doktorla arasında geçen konuşmayı aktaran Akansu, şöyle devam etti Ameliyat olmadan önce doktora organlarımın ters tarafta olduğunu söyledim. Doktor da 'Öyle şey mi olur, saçmalama.' dedi. Doktor güldü ve bana 'Bu apandisi patlamış, ne dediğini bilmiyor.' dedi. Doktor sonra 'Apandisini sağda aradık ama solda bulduk.' dedi. Apandisim sağda aranırken solda çıktı. Böbreğinin iflas etmesi üzerine geçen yıl ise annesinden yapılan nakille yaşama tutunduğunu anlatan Akansu, "Annem bana ikinci bir can bağışladı." diye konuştu. "Organ nakli olmuş hastalar için örnek"

Sütçü İmam Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Ali Karabudak ise 5 yıldır hizmetli statüsünde okulda çalışan Akansu'nun okulları için faydalı bir kişi olduğunu, hastalık durumundan dolayı yaşamını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Sağlık Dünyası Derneği Başkanı Hanifi Çöplü ise İbrahim Akansu'nun çalışma hayatındaki bu durumunun organ nakledilmiş hastalar için de örnek teşkil ettiğini söyledi. Organ nakledilen kişilerin hastalıklarını bir nebze unutması adına normal hayatlarına devam etmeleri gerektiğini ifade eden Çöplü, "İbrahim'in organları ters yerde, daha öncesinde boyun kırıklığı geçirmiş ve arkasından böbrek nakli olmuş ama bugün işinin başında. Bu da organ nakli bekleyen hastalar için bir umut." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi