Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih Yancar yaptığı açıklamada “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 08.11.2003 tarihinde 3.182 m2’lik arsa alanı üzerine kurulmuş 14.076 m2’lik kapalı alanda 125 yatak kapasitesi ile hizmete açılmıştır. Bugün Necip Fazıl Şehir Hastanesine bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası olarak 227 hasta yatağına ek 45 yoğun bakım yatağı ile hizmet vermektedir” dedi.  

Genel Sekreter Yancar, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası fiziki olarak yetersiz olup hastanede çalışan ve hasta memnuniyetini arttırmak amacıyla her geçen gün hizmete yönelik yenilenme ve iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekleyerek şu açıklamalarda bulundu. 



POLİKLİNİK ODA SAYISI ARTTI
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Ek Hizmet Binasında aylık yaklaşık olarak 21.000 acil servis olmak üzere 54.000 poliklinik yapılmaktadır Poliklinik ihtiyacı ve muayene için gelen hastaların bekleme esnasındaki yoğunluğunu azaltmak amacıyla yeni poliklinikler oluşturuldu. 23 olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları poliklinik oda sayısı 10 poliklinik ilavesiyle 33’e çıkarıldı. Hastalara daha iyi koşullarda hizmet vermek amacıyla düzenlenen poliklinikler hasta kabulüne başladı. 

ERİŞKİN YOĞUN BAKIM AÇILDI
Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasında 8 yataklı 2.Basamak çocuk yoğun bakım servisinin açılmasının ardından 4 Yataklı 2. Basamak erişkin yoğun bakım ünitesi de hizmete açılmıştır. 

YEMEKHANE DÜZENLENDİ
Hizmet binasının çatı katındaki terasa yemekhane düzenlendi. Personel yemekhanesi yenilenerek modern bir görünüme kavuşturuldu. 



KAFETERYA DÜZENLENDİ
Hastanemizin acil ve poliklinikler kısmında olmak üzere iki kafeterya hizmete sunulmuştur. Bu sayede acil ve poliklinik kısmında personel, hasta ve ziyaretçiler ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabileceklerdir.

ACİL SERVİS BEKLEME ALANI DÜZENLENDİ
Acil servise muayene olmak amacıyla gelen hasta ve yakınlarının beklenti ve gereksinimleri optimum düzeyde karşılamak amacıyla acil servis bekleme alanı yeniden düzenlenmiştir. 
 
Genel Sekreter Yancar, her geçen gün yapılan yenilik ve iyileştirmeler ile Kahramanmaraş halkına kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti sunmanın mutluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi