KSÜ Tıp Fakültesi, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsrafil Orhan, cilt kanseri nedeniyle burnunda büyük bir yara olan 78 yaşındaki Mehmet Ceviz' in burnundaki kanserli dokuları çıkararak, alnındaki cildi ve burnundaki kıkırdakları yeniden şekillendirerek yeni bir burun yaptı.

Hastalığı nedeniyle burnunda büyük bir yara, sık sık kanama, kötü koku ve görüntü olan Mehmet Ceviz rahatsızlığı nedeniyle daha önce çok sayıda hastanelere başvurdu. Ancak ameliyatın riskli olduğu söylenerek geri çevrilen Mehmet Ceviz Kahramanmaraş’a dönerek, KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvurdu. KSÜ Tıp Fakültesi, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İsrafil Orhan,  Ceviz’in burnundaki kanserli dokuları çıkarıp, alnındaki cilt dokusu ve burnundaki kıkırdakları yeniden şekillendirerek yeni bir burun yaptı.

Operasyonun başarılı olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. İsrafil Orhan “Öncelikle hastamızın sağlığına kavuşması bizim için mutluluk verici. Mutluluk veren diğer bir konu ise artık Kahramanmaraş’ta bu tür operasyonların yapılıyor olması. Kahramanmaraşlı halkımızın tedavi için çevre illere taşınmasına gerek yok. Çünkü üniversitemiz yeni yerleşkesinde her geçen gün daha iyilere doğru koşuyor" diye konuştu.

Yeni görünümüne kavuşmasından dolayı çok mutlu olduğunu, artık rahat nefes alıp verdiğini belirten Mehmet Ceviz ise "Burnumdaki hastalıktan dolayı nefes darlığı çekiyor ve rahat uyuyamıyordum. Kanama ve kötü koku nedeniyle insanların arasına da çıkamıyordum. İsrafil Bey bana burnumu düzelteceğini söylediğinde bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. Çünkü burnumun eski haline geleceğinden ümidimi kesmiştim. Şikâyetlerimden kurtulmak umuduyla ameliyatı kabul ettim. Burnumun şimdiki halinden çok memnunum. Ameliyat eden doktoruma her gün dua ediyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi