Çin'den dünyaya yayılan Korona virüsün dünya çapında pandemiye dönüşmesinin ardından alınabilecek önlemlerle ilgili hala birçok kişinin aklına maske ve el temizleyen jeller gibi dezenfektan ürünler almak geliyor. Stokları tükenen bu ürünleri piyasada bulmak güç hale gelirken, fiyatlarda artışları da beraberinde getirdi.

Eczanelere giden vatandaşlar da, fiyatların arttığını görünce ilgili kurumlara şikayetlerini bildiriyorlar.

Birinci basamak sağlık hizmeti sunucusu birer sağlık mensubu olarak vatandaşa 7/24 kesintisiz bir şekilde ilaç ve sağlık danışmanlığı vermeye devam eden eczacılarda bu şikayetlerin haksız olduğunu ifade ediyorlar.

ASLA HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETMEYİZ, ÖNCELİĞİMİZ İNSAN SAĞLIĞI

Vatandaşa en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten eczacılar, piyasada bulunmayan maske ve el temizleyen jeller gibi dezenfektan ürünlerinin maliyetlerinin arttığını, tüketici ile en son kendilerinin muhatap olduklarını bu yüzden haksız yere suçlandıklarını üzülerek ifade ediyorlar.

Korona virüsle ülke olarak topyekûn mücadele verdiğimiz bu günlerde her gün şikayet üzerine denetlenmenin haksızlık olduğunu belirten eczacılar; “Bizler bu hassas süreçte birinci basamak sağlık hizmeti sunucusu birer sağlık mensubu olarak vatandaşa 7/24 kesintisiz bir şekilde ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmeti vermeye edeceğiz. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de haksız kazanç elde etme düşüncesinde olmayız. Önceliğimiz insan sağlığıdır” diyorlar.  

Editör: Haber Merkezi