Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında Kahramanmaraş’ı sağlık alanında da en üst seviyelere çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Milletvekili Özdemir, Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde Necip Fazıl Şehri Hastanesi (Karacasu mevkiinde) ana binaya ek entegre 300 Yataklı Kadın Doğum Hastanesinin projesinin hazır olduğunu ihaleye hazırlandığını yaklaşık 15 gün içerisinde ihale tarihinin belirleneceğini belirtti. Ayrıca Kadın Doğum Hastanesinin yapımının ihale tarihinden sonra bir buçuk yılda bitirileceği bilgisini verdi.

Necip Fazıl Hastanesi Yörükselim Ek Hizmet Binasının hizmet için yeterli olmadığını belirten Özdemir, “Yörük Selim Ek hizmet binasının bulunduğu alanı yeni bir hastane yapımı için Sağlık Bakanlığımız uygun görmedi. Bunun üzerine Büyük Şehir Belediyemiz Kuzey Çevre Yolunda İl Sağlık Müdürlüğümüze hastane yapımı için yer tahsis etti. Ardından yine Sağlık Bakanlığımızla iletişime geçtik. 43,422 metrekare üzerine Yörükselim Ek Hizmet Binası yapılması talebimiz uygun görüldü ve bakanımız tarafından hastanenin yapılabilmesi için teknik ekiplere talimat verildi.

Bakanlıktan gösterilen yerin uygunluğu onaylanacak ve kısa sürede proje hazırlanacak. Ardından da ihaleye hazırlanacak. Bu hastanemizde 300 yataklı olacak. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi