On bir kadın Derneğinden oluşan, Kadın Platformu üyeleri, 23 Mart Perşembe günü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) tarama yaptırarak, erken teşhisin önemine dikkat çekecekler.

Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Yener, program öncesi Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir’e KETEM Binasında yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgiler aktardı.

Yeni modern cihazlarla tarama faaliyetlerinin daha acısız bir şekilde olduğunu belirten Dr. Yener, aynı zamanda tarama hizmetinin tamamen ücretsiz olduğunu da söyledi.

Tarama faaliyetlerinde Türkiye birinciliği bulunan Kahramanmaraş KETEM’in tarama faaliyetlerini hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Dr. Yener: “Mahallerimize önceden gidiyoruz, muhtarlarımızla görüşüp tarih belirleyerek, kadınlarımızı bir araya getirip gruplar halinde taramalar yapıyoruz.

Üstelik gelip gidecekleri araçları da kurumumuz ayarlıyor. Yemek ihtiyaçlarını dahi karşılıyoruz. 1 Kuruş harcamadan vatandaşımız KETEM hizmetinden faydalanıyor” dedi.

Kanserde erken teşhisin sevindirici bir durum olduğuna dikkat çeken Dr. Yener: “Erken teşhisle hastamız acılı ve uzun süren bir tedaviden kurtuluyor. Hastalığı çok kısa sürede yenmiş oluyor. Aynı zamanda da devletimizin bütçesinden para çıkmamış oluyor. Çünkü kanser tedavisi zahmetli ve çok pahalı bir hastalık. Hem devleti zarardan, hem de vatandaşımızın hayatını kurtarmış oluyoruz” dedi.

“Bizim için insanımızın sağlığı çok kıymetli” diyen Dr. Yener: “Tüm kadınlarımızı KETEM’e davet ediyorum. Devletimizin sunduğu bu güzel imkandan faydalanmak herkesin hakkı” diye konuştu.

Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir de platform olarak destek vereceklerini ve 23 Mart Perşembe günü üyeleriyle birlikte tarama faaliyetlerine katılacaklarını söyledi.

Çalışmalarından dolayı Dr. Yener ve ekibini kutlayan Özdemir de kadınlara çağrıda bu hizmetten faydalanmaları noktasında kadınlara çağrıda bulundu.  





Editör: Haber Merkezi