7 yıl önce diz ağrısı şikayeti ile doktora giden Kahramanmaraşlı 2 çocuk annesi Hatice Gevher’e (51), yapılan tetkikler sonucu böbrek yetmezliği teşhisi konuyor.

“Biz ne olduğunu bile anlamadan teşhis konduktan sonra damar yolu açıldı ve kateter takıldı” diyen Gevher, damarlarının sürekli tıkanması dolayısıyla mikrop kaptığını, vücudundaki enfeksiyona bağlı olarak devamlı ateşlendiğini, bunun üzerine tedavi amacıyla gittiği Kayseri’de organ nakli için kayıt yaptırdığını söyledi.

Gevher, “6 yıl önce kadavra için Kayseri’ye başvuru yaptım. Genel durumumdan ve hemodiyalizden dolayı sürekli ateşlendiğim için orada periton diyalize başlanıldı. 8 kardeşiz, böbrek rahatsızlığı yalnız bende var. Kardeşlerim böbreklerini vermek istedi ancak olmadı” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Gevher, daha sonra kaydını, başarılı nakillerini duyduğu Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne aldırdığını belirterek, “Diyaliz için kateter yerleştirmeye uygun damarım kalmadığından acil nakil olmam gerektiği belirtildi. Kadavradan uygun böbrek çıkınca, hayata yeniden başladım” dedi.

Nakil sonrası mutluluğu gözlerinden okunan Gevher, duygularını şöyle paylaştı:

‘’Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nden çok memnun kaldık. Hastane çok temiz ve çok güzel. Allah doktorum Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu’ndan, hemşirelerden, hastane çalışanlarından razı olsun. Herkese tavsiye ederim, organ bağışında bulunsun. Çünkü hiç beklemediğim bir anda bana uygun böbrek çıktı. Organ bağışlayan sayesinde hayatıma yeniden başlayabiliyorum. Bana organını bağışlayana Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.”

-ORGAN BAĞIŞI ÖNEMLİ-

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım da başarılı bir nakil geçiren hasta Hatice Gevher’i ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Organ nakillerinde kadavra bağışının önemine değinen Dr. Yıldırım, “Kimse çaresiz kalmasın, insanların başlarına gelen bu tür olaylar hepimize ders olmalı. Sadece üzülmekle iş bitmez, çözüm de üretmeliyiz” diyerek organ bağışının önemini vurguladı.

Organ Nakli Merkezi Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ise hastanın genel sağlık durumu hakkında bilgiler verirken, “Hastamız Hatice Gevher, kadavra bağışı sayesinde çok büyük bir şans yakaladı. Böbrek bekleyen her hasta, Hatice Hanım kadar şanslı olamayabiliyor. Tıbbın bütün imkanlarıyla hastanemizde gerekli sağlık hizmetini veriyoruz. Ancak organ bağışı olmadığı sürece geriye yapacak çok fazla bir şey kalmıyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi