Yazılan enjektabl ilaç eczaneden alınarak aile sağlığı elemanı tarafından hastaya uygulanmıştır.

Şu an ki bilgilerimize göre; yapılan enjeksiyon sonucunda çok nadir rastlanan, ilaç alerjileri içinde en hızlı ve tehlikelisi olan ve ÖNCEDEN BİLİNMESİ MÜMKÜN OLMAYAN anaflaksi gelişmiştir.

Hastaya aile hekimi ve aile sağlığı elemanı tarafından anında müdahaleye başlanarak aynı zamanda 112 çağrılmış ve 112 kısa sürede intikal etmiş ve birlikte yapılan müdahale ile hasta stabil hale getirilmeye çalışılmıştır. Hasta ilk müdahalenin ardından Pazarcık Devlet Hastanesine sevk edilmiş orda yapılan müdahalenin ardından hasta stabil olunca KSÜ Tıp fakültesi hastanesine sevk edilmiş ve yoğun bakımda tedavi altına alınmıştır. Ancak, 23 Aralık Cuma günü hasta kaybedilmiştir.

Olay öğrenildiği ilk günden itibaren konu ile ilgili takip ve inceleme başlatılmış olup ilgili mercilerle konu paylaşılmıştır. Bu vesileyle şunu belirtmek isteriz; her ne olursa olsun sağlık çalışanları kutsal bir vazife yapmaktadırlar ve hasta olduğumuzda başvuracağımız yer yine onlardır. İstemeden ve beklenmedik durumlar ne yazık ki bazen olabilmektedir.

Öncelikle Aileye başsağlığı dileriz, sağlık çalışanlarımıza da geçmiş olsun der, bir daha kimse de böyle bir durumun yaşanmaması dileklerimizle, konu halkımıza saygıyla duyurulur.

KAHRAMANMARAŞ HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ

Editör: Haber Merkezi