Bölgenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayan Piazza AVM, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün standına ev sahipliği yaptı. Stantta görev yapan uzman görevliler ziyaretçilere meme kanseri, doğum öncesi bakım, sinir hastalıkları ve depresyon gibi konularda detaylı bilgiler vererek, broşür dağıttı.

Stant görevlileri, kadınlara gebelik süresince en az 4 kez kontrole gitmeleri tavsiyesinde bulundu. Ayrıca, doğum öncesinde hem anne hem de bebeğin sağlığı için annenin mutlaka genel doktor muayenesinden geçmesi gerektiği belirtildi.

MEME KANSERİNE KARŞI İLK ÖNLEM MAMOGRAFİ 
Görevlilerce dağıtılan "Meme Kanseri Kaderiniz Olmasın" başlıklı broşürde, meme kanserinde tanı ve kontrollerin önemine dikkat çekildi. Meme kanserini teşhis etmenin en etkili yolunun, düzenli mamografi çektirmek olduğu belirtilirken aynı zamanda özellikle 40-69 yaş grubu arasındaki kadınların mutlaka tavsiye edilen aralıklarla bir uzmana başvurmaları gerektiği vurgulandı. 

Broşürde ayrıca, kadınların ücretsiz sağlık taraması için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) başvurabilecekleri ve randevularını alarak taramalarını gerçekleştirebilecekleri ifade edildi. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün standında ziyaretçilere; depresyon, aile içi iletişim, intihar ve intiharın önlenmesi konularının yer aldığı broşürler de dağıtılarak, detaylı bilgiler verildi.
Editör: Haber Merkezi