Halk Sağlığı İl Müdürlüğüne bağlı Üreme Sağlığı Merkezinde yapılan sertifika töreninde, İl Müdürü Dr. Ahmet Yener, eğitimlerini tamamlayan doktor, ebe-hemşireleri tebrik etti.

Dr. Yener, yaptığı açıklamasında çalışanlarımızla birlikte kendilerini sürekli yenilediklerini ifade ederek: “Çünkü biz insan odaklı çalışıyoruz. Burada edindiğimiz yeni bilgilerle daha sağlıklı bir toplumun yetişmesi gayreti içerisindeyiz.

Aile kurmak, hayatımızın en önemli dönüm noktalarındandır. Bu yüzden bilinçli ailelerin kurulması ve devamında bilinçli üreme çok önemli” dedi.  

Eğitim hakkında kısaca bilgi aktaran Üreme Sağlığı Eğitim Sorumlusu M. Akif Terli ise şu bilgileri aktardı: “Anne ve bebek sağlığının iyileştirilmesi, morbitide ve mortalite oranlarının azaltılması amacıyla birçok program yürütülmektedir. Bu programlar kapsamında yürütülen hizmet içi eğitimler ile sağlık personeline güncel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında bilgi ve beceri kazandırarak standart ve nitelikli hizmet sunumu sağlamaktadır.

Bu kapsamda Üreme Sağlığı Eğitim Merkezinde Üreme Sağlığına Giriş, Aile Planlaması, CYBE-AIDS, Gençlik ve Güvenli Annelik Modüllerini kapsayan ve 15 iş günü süren eğitimlerimiz Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı merkezinde çalışan ebe-hemşirelerin katılımıyla gerçekleşmektedir.

Türkiye Üreme Sağlığı Programı kapsamında İlimiz Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğünce Üreme Sağlığı Eğitimleri devam etmektedir.17.03.2017 tarihinde 13 aile hekimi 3 hemşireden oluşan 16 kişilik gruba benimle birlikte eğitimciler Dr. Yeliz Şahinanat, Nesrin  Çokaklı, Elife Terli, Sahriye Ersoy ve Filiz Şahiner tarafından eğitim verdik.

Üreme Sağlığı Programı Kapsamında bugüne kadar 185 doktor ve ebe-hemşire-sağlık memurundan oluşan 320 sağlık personeline eğitim verilmiştir”

Konuşmaların ardından eğitime katılan doktorların hazırladığı esprili bir bakışla hazırlanan bilinçli ve bilinçsiz yapılan üreme ile ilgili bir sunum izlendi ve ardından sertifika törenine geçildi.

Dr. Yener, sertifikaları takdim ederken, orada bulunan gazeteciler Mehmet Fiskeci ve Neşe Yıldızhan da sertifika takdimine eşlik ettiler. 

















Editör: Haber Merkezi