Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Yener, Müdür Yardımcıları Dr. Abid Başarıcı, Dr. Harun Çetin, Dr. Fatih Reyhanlıoğlu ve Özel Kalem Müdiresi Nilüfer Başkır ile bir araya gelen gazeteciler, kurum çalışmaları hakkında sohbet ettiler.

Toplum sağlığının korunmasında, birçok hastalığın erken teşhisi ile önlenmesinde etkin rol alan ve örnek projelere imza atan Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü, yeni örnek projeler hazırlığı içerisindeler.

İl Müdürü D. Ahmet Yener, başarılı projelerin ekip ruhu ile ortaya çıktığına dikkat çekerek; “Biz ekip ruhu ile çalışıyoruz. Ortada bir başarı varsa bu başarıda bütün çalışma arkadaşlarımızın payı vardır.

Hedefimiz daha sağlıklı bir toplum oluşturmak. Bu anlamda bütün kurum ve kuruluşlarımızla ortak hareket etmek gerekiyor. Mümkün olduğunca bu bilinci yaymaya çalışıyoruz. Sağlıklı bir toplum, sadece hastalıkların sayısını aza indirmek değil, sosyal anlamda da sağlıklı bir toplum oluşturmak gerekiyor. Sosyal sorumluluk projelerine de önem veriyoruz” dedi.

Yeni proje hazırlığı içerisinde olduklarını söyleyen Dr. Yener, bu projenin de Türkiye’ye örnek olacağını ifade ederek: “Projemizi bakanlığı sunacağız. Onaylandığında kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi